Image

Карітас Франківської Архієпархії УГКЦ закупив 866 продуктових наборів та 500 наборів засобів гігієни для потребуючих

0 Comments

16 липня, Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розпочав розвозити допомогу людям, які опинилися у скруті через спалах COVID-19. Люди отримають продуктові набори та набори засобів гігієни.

Перша партія допомоги поїде у Тлумацьку ОТГ. Там працівники Карітасу передадуть 98 продуктових наборів.

Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин благословив працю Карітасу у цьому напрямку.

“Епідемія COVID-19 стала викликом для людей, – говорить Владика Володимир, – і допомагаючи ми не звертаємо увагу на конфесійність, допомагаємо усім. Також ми хочемо закликати небайдужих людей – підтримати тих, хто цього потребує“.

Допомогу отримають люди з найуразливіших категорій, а саме – люди з І групою інвалідності, самотні літні люди, вдови, які самостійно виховують дітей, багатодітні сім’ї, сироти, діти позбавлені батьківського піклування та люди з підтвердженою інфекцією COVID-19.

Також допомогу отримають медичні працівники м. Івано-Франківськ з діагностованою інфекцією COVID-19.

“Церква не може бути осторонь, коли є потребуючі, – говорить директор Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ отець Володимир Чорній, – Карітас намагається виконувати Євангеліє – допомагати тим, хто цього потребує. Сьогодні це люди, які опинилися у складному матеріальному становищі через поширення COVID-19″.

В рамках допомоги Карітас закупив 866 продуктових наборів та 500 наборів засобів гігієни. Загальна вартість допомоги – 850 тисяч гривень.

Допомога охопить мешканців Брошнів-Осадської ОТГ, Верхнянської ОТГ, Заболотівської ОТГ, Рожнівської ОТГ, Тлумацької ОТГ, Войнилівської ОТГ, Олешанської, Витвицької ОТГ та мешканців Рожнятівського району.

Допомога здійснюється в рамках проекту “Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19” за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь