Image

Карітас Чернівецької єпархії допомагає лікарням в час пандемії

0 Comments

Благодійний Фонд «Карітас Чернівецької єпархії» в умовах карантину не перестає працювати. Стараннями директора о. Василя Гасинця разом з волонтерами надано допомогу медикам.

Інфекційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні отримало пральну машину. Ще одну пральну машину передано інфекційному відділенню Чернівецької обласної лікарні. Лікарі зараз буквально «живуть» на роботі, тому така допомога є вкрай необхідною.

Також медичним закладам міста передано миючі засоби для підтримання санітарних норм.

У рамках співпраці з ГО «Справа громад Чернівці» доставлено продукти харчування і ліків нужденним людям в Садгорі, Давиденах, Новоселиці.

17 квітня Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні у інфекційне відділення передано 14 нових ліжечок з ортопедичними матрацами.

«Дізнався, що у інфекційному відділенні є потреба ліжок, місць для дітей. Мене це як батька, священика, зачепило. І звернувся до жертводавців, парафіян, людей доброї волі, щоб хоча б 3-5. Але на онлайн-засіданні Антикризового комітету УГКЦ я озвучив таке прохання, і отці згодилися заплатити нам з Фонду Андрія Шептицького 36 тис. гривень на 10 ліжок, а на решта зібрали своїми силами. Ще плануємо поновити декілька матраців, які є в страшному стані», – коментує о. Василь Гасинець.

Роман Білейчук, завідувач інфекційного відділення: «Допомога, забезпечення для медзакладів завжди є потрібним. У інфекційному відділенні знаходяться діти, які потребують нагальної допомоги. Хочемо для них і покращених умов, адже наші ліжка є дуже старі, у поганому стані. Дякуємо о. Василю, фонду «Карітас» за таку підтримку».

Також отець привіз з Харкова медичну апаратуру для лікарні, яка після необхідного ремонту буде допомагати лікарям у лікуванні хворих.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь