Image

Благодійником може бути кожен

0 Comments


Співпраця Карітасу-Волинь із польською фундацією
25.02.2011
1 лютого Карітас-Волинь заключив угоду про співпрацю з благодійною фундацією «Коло допомоги бідним» з м.Замость, Республіка Польща. Метою угоди є об’єднання зусиль щодо спільної роботи з особами, які опинилися в складних життєвих
обставинах шляхом



надання їм соціальних, психологічних, педагогічних,  соціально-медичних, соціально-економічних, юридичних та інформаційних послуг.

 

Благодійний фонд «Карітас-Волинь» і польська благодійна фундація  «Коло допомоги бідним» виробили спільний план діяльності, який має на меті:
•    завершити реставрацію соціально-молодіжного центру в одному з мікрорайонів Нововолинська
•    організувати роздачу гуманітарної допомоги потребуючим
•    створити при місцевому Карітасі школи волонтерів
•    здійснити будівництво соціально-реабілітаційного центру для дітей
та інше.

Об’єднання ресурсів кількох сторін пришвидшує можливість завершення проекту соціального центру,  що є нині пріоритетним завданням для Карітасу на Волині.
Запрошуємо також усіх, хто в змозі  підтримати й зробити фінансовий внесок, долучитись до даної ініціативи.

Інформаційна довідка про фонд «Коло допомоги бідним»:

Благодійна фундація «Коло допомоги бідним» заснована в м. Замость  (Республіка Польща) в 1993 році колишнім військовим п. Чеславом Каспчаком. В 1980 році, дізнавшись, що Польщі загрожують військові дії, Ч. Каспак з метою політичного притулку переїхав до Мюнхена і протягом наступних десяти років вже не мав можливості повернутися до рідної Польщі. Перебуваючи в Німеччині, працював в благодійному фонді, а невдовзі здійснив свою давню мрію, і, повернувшись до Польщі після повалення «комуни», у 1993 році в Варшаві зареєстрував фундацію «Коло допомоги бідним».

На перших порах фонд займався забезпеченням сотень потребуючих людей продуктами харчування, одягом, ліками. Тодішній президент Польщі Лех Валенса сприяв роботі «Коло допомоги бідним», надав податкові пільги. Відтак фундація розпочала займатися торгівельною і ремонтно-будівельною діяльністю, надавати послуги ночівлі, створила благодійну їдальню.

На теперішній час «Коло допомоги бідним» надає юридичну допомогу тим, хто не має змоги скористатись послугами платних юристів, здебільшого це стосується захисту прав громадян у стосунках з роботодавцями.  Основне кредо фундації – робити добро за будь-яких обставин і умов. Подати руку кожному, хто її просить!

 

Контакти фонду «Коло допомоги бідним» в Республіка Польща:
ul. Peveca 11-1, Zamost 22400 Polska, tel: (048) 504 471260

Categories: Новини