Image

Історія успіху. Від кризи до кейсу, від кейсу – до соціальної стабільності

0 Comments

Нещодавно до кризового консультанта Простору Підтримки Карітасу Маріуполь звернувся отець однієї з місцевих православних церков. Звернувся через людину, яка потребувала допомоги. Без документів, грошей та позбавлений засобів існування чоловік шукав хоч якоїсь допомоги у Храмі.

Ми запросили пана Валерія до нас в офіс, де він зустрівся з кризовим консультантом та розповів свою невеличку історію. Під час продажу квартири чоловік зіткнувся з шахраями та був позбавлений житла.

На всі свої заощадження деякий час він знімав житло, але гроші закінчилися, а з роботою не складалося – людина має проблеми зі здоров’ям, що в переважній більшості випадків було причиною відмови в роботі.

А далі – вимушене життя на вокзалі, де до всіх бід в чоловіка ще й викрали паспорт.

Після цієї історії ми зрозуміли, що тільки відновленням документів ситуація не виправиться. Кризовий випадок виявився комплексним кейсом.

Одразу була надана допомога необхідними речами, їжею та засобами гігієни. На цей момент пана Валерія прихистив у себе отець однієї з православних церков, тому проблема з житлом частково була вирішена. Так як останнє місце прописки було в Лиманському районі, це теж стало своєрідним викликом для чоловіка, бо треба було їхати туди та відновлювати документи.

Завдяки спільній роботі наших працівників та добрих людей, що прихистили Валерія, були знайдені кошти на дорогу та вже скоро чоловік приїхав з новеньким паспортом.

А завдяки нашим фахівцям з дружнього проекту «Працевлаштування», було закрито питання житла та роботи – чоловіку було запропоновано вакансію охоронця на пасіці, з проживанням.

Він успішно пройшов співбесіду і вже скоро вийде в свій перший робочий день на новому місці.

Успіх цієї історії полягав не тільки в професійній роботі наших працівників. Людина, в першу чергу, сама жадала змінити своє життя, мала бажання працювати над собою.

Тому в результаті цілого комплексу заходів, включаючи елемент бажання самодопомоги, цей кейс став успішним.

Бажаємо здоров’я та наснаги в подальшому пану Валерію!

Categories: Новини

Залишити відповідь