Image

Історія успіху: від хобі до бізнесу мрії

0 Comments

Героїня Іванна стала учасницею програми навчання для бажаючих розпочати свій бізнес, яка пройшла у 2018 році в м.Білгород-Дністровський Одеської області. Бізнес-інкубатор організовано в рамках проекту «Тривалий економічний підйом для миру» (ТЕПМ) Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Ще зі шкільних років Іванна любила вишивати хрестиком, в’язати гачком, плести квіточки і браслети з бісеру та малювати.

«Моє захоплення інтер’єрними ляльками почалося після народження синочка Матвія. Десь на просторах інтернету побачила лялечку з маленькими очима крапочками і закохалася. У декретній відпустці з’явилося багато часу і я почала пробувати шити, я швачка-самоучка, – розповідає Іванна Сирбул, учасниця і переможниця програми «Бізнес-інкубатор 1.0 Білгород-Дністровський».

«У мене була стара ручна швейна машинка, яка часто ламалася. Згодом мені бабуся подарувала вже сучасну простеньку електричну машинку. У неї було мало рядків, зате вона відмінно справлялася зі своїм завданням. Шила для себе, своїх близьких і не думала, що за допомогою хобі можна почати заробляти. Тільки після навчання в бізнес-інкубаторі змогла зрозуміти, чим хочу займатися. Бізнес-інкубатор дав мені базові знання про те, як вести бізнес, як просувати товар або послуги через інтернет і, звичайно ж, дав нові знайомства».

Про бізнес-інкубатор Іванна дізналася через соціальну мережу фейсбук. Заповнила заявку, пройшла первинний відбір та стала учасницею навчальної програми. З кожним заняттям та виконаним домашнім завданням створювала свій проект перевтілення власного хобі в бізнес. 

«Іванна дуже нервувала під час захисту бізнес-проекту перед незалежною комісією,  – згадує Марина, співробітниця проекту «ТЕПМ». – Та ми всі хвилювалися, але підтримували кожного учасника. Іванна гарно презентувала проект старту та розвитку своєї справи і отримала фінансову підтримку 30 000 гривень від Австрійської агенції розвитку». 

За допомогою гранту Іванна купила швейну машинку і професійний фотоапарат.

«У новій швейній машинці багато декоративних строчок, тепер мені не доводиться самій вишивку робити. А за допомогою професійного фотоапарата, я роблю якісні фотографії своїх виробів. Це в свою чергу допомагає якісно просувати товар в соціальних мережах,  – посміхається переможниця бізнес-інкубатора. –  Дякую співробітникам проекту «ТЕПМ» за надану можливість отримати нові знання для втілити мрії у бізнес».

Іванна стала переможницею бізнес-інкубатора – програми навчання для бажаючих розпочати свій бізнес, який пройшов у Білгороді-Дністровському в 2018 році. 

Бізнес-інкубатор організовано в рамках проекту «Тривалий економічний підйом для миру» Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» за фінансової підтримки Austrian Development Cooperation. Партнери проекту МБФ «Карітас України» i Caritas Österreich.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь