Image

Історія успіху: Із зони комфорту – до нових бізнес-горизонтів

0 Comments

Рік тому Ганна Пакалова пройшла навчання в бізнес-школі, яку організував Карітас Маріуполь у межах проєкту «Зміцнення соціальної згуртованості».

Участь у проєкті заклала фундамент для нового етапу розвитку Ганни та її бізнесу.

В Ганни в Маріуполі своя перукарня, якою вона займається вже понад 15 років. Бізнес ішов, але в якийсь момент жінку перестало це влаштовувати – вона відчувала, що її справа не розвивається. Їй хотілося змін. Разом із бажанням щось змінити з’явилася можливість це зробити – Карітас Маріуполь оголосив про набір на безкоштовне бізнес-навчання, куди й потрапила наша героїня.

Завдяки навчанню Ганна зрозуміла слабкі місця свого бізнесу й дізналася, як їх подолати

Безліч перспектив відкрилося перед очима власниці, коли вона дізналася, що в перукарні можна реалізувати й інші напрямки, розширюючи бізнес.

Зараз у неї немає найманих працівників, тільки приватні підприємці, що працюють на себе. Їй хотілося б купити нове обладнання, зробити ремонт, набрати власний персонал і зайнятися просуванням. Її надихає ідея співпраці, коли підприємці об’єднують зусилля заради спільної справи. Адже разом можна домогтися значно більших успіхів!

«У планах тепер по-іншому подивитися на свій бізнес. Перукарні потрібен, як зараз модно висловлюватися, «ребрендинг», – ділиться Ганна. – Хотілося б, звичайно, партнерства – було б легше вести бізнес».

Бізнес-школа подарувала їй не тільки знання, а й нові знайомства. Ганна познайомилася з іншими підприємцями міста і професійними тренерами. Спілкування допомогло дізнатися, як ведуть бізнес її колеги, дізнатися про їхній досвід і досягнення.

Усе це стало поштовхом у розвитку, тому тепер вона не втрачає можливості брати участь у тренінгах і бізнес-школах, які проходять у Маріуполі.

«Я тепер увесь час навчатимусь, як тільки буде можливість. Дуже багато різних тренінгів і заходів проводиться, приїжджають професіонали, і це унікально», – радіє Ганна.

Одним з успіхів за останній рік Гана вважає свою участь у програмі наставництва. Вона навчала хлопця-сироту, що жив у інтернаті та хотів стати перукарем. Заради успіхів хлопця Ганна забрала його до себе додому, купила інструмент для роботи, оплатила курси та створила практику на базі своєї перукарні, запрошуючи для цього бабусь і дідусів зі свого району на безкоштовні послуги. Вона поділилася з ним усім, чим могла! І тепер хлопець працює в одному з найкращих чоловічих салонів міста.

Багато чого сталося в житті Ганни з тих пір, як вона вирішила пройти своє перше бізнес-навчання. Зважившись вийти із зони комфорту, вона виявила нові горизонти, які ніколи раніше не бачила.

Ніколи не знаєш, який випадок може поміняти звичний хід подій, тому варто ризикувати й бути готовим до змін.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь