Image

Історія успіху, або що потрібно для офіційної успішної еміграції в Німеччину

0 Comments

28-річний Назар з Тернополя один з учасників проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» від Карітасу України. З допомогою консультанта проекту йому вдалось отримати німецьку візу для офіційного працевлаштування в Німеччині.

Хлопець закінчив ТНТУ ім. Івана Пулюя, де отримав дві вищі освіти спеціаліста (технолог з харчових виробництв та менеджер з інноваційної діяльності). Назар переїхав до Німеччини разом із своєю дівчиною, пояснює, що йому випала нагода познайомитись з теперішнім роботодавцем, у якого він певний період вчився, а пізніше залишився працювати. Саме це знайомство і стало головною мотивацією для початку збору документів для відкриття візи. «Це був важкий і довгий процес, котрий зайняв близько 4 місяців, однак не обійшлось без допомоги Карітасу, консультант проекту допоміг з розумінням з чого починати і на що сподіватись у майбутньому», – розповідає Назар.

Як зазначає хлопець, життя в Німеччині дуже відрізняється від життя в Україні, зокрема рівень достатку значно вищий.  «Важко звикнути до німецької «бюрократії», – тут для вирішення будь яких питань потрібно писати листи, а це не найзручніший для людей спосіб передавання інформації в сучасному світі», – ділиться Назар. Проте за словами хлопця адаптуватись до нового способу життя було легко. «В Німеччині, якщо ти працюєш і маєш роботу, стабільний прибуток, почуваєшся захищеним, впевненим в завтрашньому дні», – додає він.


Щоб офіційно успішно емігрувати в Німеччину на думку Назара потрібно знайти хорошого роботодавця, якому саме ви будете потрібні. «Всім, хто планує офіційно мігрувати до Німеччини, побажаю не здаватись і пробувати, поступово збирати необхідні документи і нехай всім пощастить!», – додає Назар.

Слова Назара підтверджує і консультант проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» Вікторія Шоломко. За її словами роботодавець дійсно був зацікавлений у працевлаштуванні Назара, тому навіть попри те, що у хлопця не було підтвердження диплому про вищу освіту, йому вдалось отримати візу. «Також саме роботодавець забезпечив отримання дозволу на роботу в німецькій біржі праці, тому така зацікавленість німецької сторони це великий відсоток успіху для отримання візи», – підсумовує Вікторія Шоломко.

Метою проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» є сприяння легальній міграції, підвищення рівня правової культури та обізнаності українців щодо власних прав закордоном.

В рамках проекту «Обізнаний та готовий до Німеччини» в 5-ти центрах Карітасу (Дніпро, Київ, Львів, Одеса, Харків) ви можете отримати безкоштовні інформаційно-консультаційні послуги на теми возз’єднання сім’ї, професійно-технічного навчання, працевлаштування, волонтерства в Німеччині.

Всі подробиці – за посиланням: https://caritas.ua/migration-beratung/


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь