Image

Історія про нашого особливого волонтера з Маріуполя

0 Comments

Ця історія буде про нашого особливого волонтера – Данила Козятинського.

З дитинства в нього діагностували аутизм з порушенням слуху. Змалку він носить слуховий апарат, через що має проблеми вимовою. Не дивлячись на ці негаразди, Данило дуже комунікабельний хлопець.

Він вчився в школі-інтернаті селища Саханка, але з початком військових дій на Сході був вимушений виїхати з селища до Маріуполя, та наразі навчається індивідуально з вчителями 52 школи.

Ще з початкових класів вчителі та рідні помічали хист до малювання. У школі навіть була організована виставка його робіт.

Хлопчина любить Японію, тому на малюнках найчастіше можна побачити саме пейзажі цієї неймовірної країни – квітучі сакури та національне вбрання японців. На даний момент Данило продовжує навчання малюванню у художній школі мистецтв.

Дізнавшись про волонтерство у Карітасі Маріуполь, він запропонував проводити майстер-класи з малювання на базі Дитячого центру Простору Підтримки.

Маленькі відвідувачі майстер класів у захваті від цих занять. З Данилом дуже легко, він вміло вчить техніці малювання, та взагалі, час проходить дуже швидко та цікаво!

Хлопець наперед готує теми майбутніх занять, тому дуже скоро ми побачимо роботи маленьких митців, які створювались під керівництвом Данила.

Ми запропонували Данилові взяти участь в інклюзивному проекті «Kindermission», який також впроваджується фахівцями Карітасу Маріуполя, де Данило зможе навчатись комунікаційним навичкам, спілкуючись з однолітками.

Заходи з залученням волонтерів проводяться в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту» за підтримки Карітасу Німеччини та BMZ.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь