Image

Оберігаючи українців від торгівлі людьми

0 Comments

У Хмельницькому відбувся семінар на тему трудової міграції
03.06.2011
Консультативний центр з протидії торгівлі людьми Карітасу у м. Хмельницьк у співпраці з Хмельницьким міським центром зайнятості ДСЗ провели 24 травня семінар «Трудова міграція.

Легальне працевлаштування. Запобігання торгівлі людьми та трудової експлуатації». В семінарі взяли участь особи, що знаходяться в пошуку роботи та перебувають на обліку у Центрі зайнятості.

Координатор Консультативного центру Вадим Яцишен привернув увагу учасників семінару до актуальної потреби безробітного у чіткому розуміння та ідентифікації ознак та обставин таких явищ як торгівля людьми та трудова експлуатація.

Було висвітлено дані статистики з міжнародних та місцевих джерел, щодо стану справ у сфері протидії торгівлі людьми в Україні та у світі.
Також на даному семінарі силами працівників Карітасу учасників було ознайомлено з типовими шахрайськими та злочинними схемами, інструментами, що застосовуються та використовуються у сфері працевлаштування за кордоном.

Учасниця заходу пані Оксана ділиться враженнями: «Дякуємо хмельницькому осередку Карітасу за такі чудові тренінги, які вони регулярно організовують! Координатор консультативного центру В. Яцишен дуже чітко і зрозуміло розкрив процес забезпечення власної безпеки у працевлаштуванні та організації легального працевлаштування за кордоном, і для нас  ─ учасників семінару ─ це надзвичайно важливо».

Наприкінці заходу учасникам було роздано розроблені Консультативним центром інформаційно-просвітницькі матеріали з корисними порадами, нормативно-правовою інформацією та координатами консультативних ліній місцевого та національного рівнів. Все ─ заради захисту українських громадян від торгівлі людьми і шахрайства, пов’язаного із трудовою міграцією.

Спеціаліст Хмельницького міського центру зайнятості Олена Матвієнко наголосила на тому, що багаторічна співпраця Центру зайнятості з Консультативним центром з протидії торгівлі людьми Карітасу дає можливість безробітним постійно отримувати актуальну, достовірну та кваліфіковану інформацію з питань легального та безпечного працевлаштування, поїздок за кордон та пошуку роботи в інших регіонах України.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь