Інвалідні візки та голосові годинники для незрячих отримали потребуючі люди

02.10.2014, Львівщина
Нещодавно працівники Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії побували у геріатричному пансіонаті смт. Підбуж (Львівська область), де зустрілись з потребуючими людьми похилого віку. 57 нових голосових годинників для незрячих людей було передано мешканцям  пансіонату Також спеціальні годинники отримали Дрогобицька районна лікарня, Дрогобицька міська поліклініка, Стебницька лікарня, Трускавецька лікарня, деканати Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ.

Нагадаємо, що минулоріч вдалось допомогти 1500 незрячих людей, а тепер годинники для незрячих заговорили українською мовою одразу для 5000 незрячих і людей похилого віку. Географія розповсюдження 5000 голосових електронних наручних годинників з мовним виводом для незрячих є доволі широкою: охоплює жителів Києва та Київської області, Донецької області (Бердянськ), Львова і Львівської області, Житомирської, Волинської і Тернопільської областей. Першочергово організатори акції звертають увагу на найбідніших, яким самим важко придбати таку річ – це члени організацій УТОС (Українське Товариство Сліпих), самотні люди похилого віку, які втратили зір, а також інші незрячі люди.

Подяка за реалізацію такої соціальної ініціативи працівники Карітасу висловлюють Блаженнішому Любомиру (Гузару) та благодійникахм з Сполучених Штатів Америки.

Кількома місяцями раніше Карітас у Дрогобичі долучався до акції, завдяки якій понад 280 потребуючих українців з обмеженими можливостями отримали від благодійників з Канади (Canadian Wheelchair Foundation) інвалідні візки. Зокрема, допомогу було надано мешканцям Підбузького пансіонату, а також підопічним Карітасу у Бориславі, Сколе, Стрию.

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії впродовж 20 років здійснює служіння для сотень потребуючих людей, що мешкають у Дрогобичі та регіоні. Зокрема, діють проекти опіки:
–    вимушеними переселенцями з Криму та східних областей України (близько 100 осіб);
–    дітьми з неблагополучних сімей (центр “Разом – сильніші”, який щодня відвідують понад 100 дітей);
–    неповносправною молоддю (центр “Дивовижні Долоні”, денний стаціонар відвідують щодня близько 20 осіб з особливими потребами);
–    жінками, що потерпіли від насильства та жертвами торгівлі людьми (80 жінок та 77 чоловіків отримали від місцевого Карітасу  матеріальну та психологічну допомогу, а також допомогу у працевлаштуванні);
–    узалежненими людьми (реабілітаційний центр “Назарет”, що налічує близько 20 підопічних);
–    людьми похилого віку (клуб літніх людей “Жива історія”, який налічує понад 90 учасників);
–    безпритульними людьми (притулок “Наша Хата”, в якому проживає 16 осіб);
–    малозабезпеченими людьми (осередок гуманітарної допомоги);
–    людьми, хворими на діабет («Школа діабетиків», яка надає консультативно-інформаційну підтримку щорічно для 30 осіб);
–    Християнська євангелізаційна спільнота “Галілея”;
–    Центр Слухання та психологічної пітримки;
–    Центр волонтаріату (налічує 150 волонтерів віком від 14 до 74 років, в тому числі волонтерів з Європи та США).