Image

Інструкція для протидії емоційному вигоранню

0 Comments

Психолог Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії Мілена Ділан дає поради як впізнати та протистояти емоційному вигоранню.

Емоційне вигорання – непроханий, але такий частий гість нашого сьогодення. Прихід цього гостя тісно пов’язаний із виснаженням, байдужістю, занепадом сил, втратою радості та задоволеності життям. Чудово, що ти про це читаєш, адже хочеш якнайшвидше вигнати цього непроханого відвідувача.

Якщо ти практикуєш вигорання у повсякденному житті, знаходиш себе у багатьох пунктах, то запрошую тебе на каву, бо нам є з тобою про що поговорити. Будемо гнати негідника разом.

Ось 7 пунктів, виконуючи які, ти вигорятимеш швидко, стабільно і безперестанно:
1. Перестань молитися, питати себе для чого живеш та духовно рости у відносинах з Богом. Ти ж і так маєш купу інших важливіших справ.
2. Думай про роботу вдома, на вихідних, під час розмов з друзями, рідними. Чому б тобі не взяти додаткові обов’язки? Можеш навіть жити на роботі.
3. Працюй просто, щоб працювати, будь-де, абияк. Залиш психоаналіз і різні усвідомлення сенсу та цінностей – своїх та організації. А якщо вони відрізняються, просто терпи і змирись.
4. Бери відпустку раз у кілька років. А якщо все ж взяв/ла, то обов’язково зроби ремонт вдома, перемий та перечисти весь будинок, перероби всю хатню роботу.
5. Роби одне і те ж саме щодня, на роботі та вдома! Це ж так просто та звично. Навіщо щось змінювати, якщо все йде по такій схемі? Схема є схема. Це передбачувано, безпечно, автоматично.
6. Забудь про слово «Ні», адже ти супергерой, який може все і завжди! Ти ж хочеш подобатися та догоджати всім, відчуваючи себе мегапотрібним та незамінним?
7. Підтримуй робочий та життєвий хаос – це ж так творчо і потрібно. Стоси паперів, списані блокноти, поламана канцелярія; одяг, який ви роками не вдягали, коробки, засохлі фарби і десятки різних речей… Колись це обов’язково пригодиться, якщо не зараз, то точно за п’ять чи десять років.

Categories: Новини

Залишити відповідь