Image

Проблеми трудової міграції

0 Comments


Громада захищатиме
права дітей мігрантів
17.06.2010
Карітас Івано-Франківськ УГКЦ провів круглий стіл «Як залучити громаду до захисту прав дітей» та розпочав діяльність по проекту «Психоемоційна та соціальна робота з дітьми трудових мігрантів». Соціальні педагоги, психологи, представники влади і духовенства



Городенка (Івано-Франківська обл..) зібралися 11 червня для обговорення проблеми «соціального сирітства» та соціальної адаптації дітей трудових мігрантів.
 
На сьогоднішній день для Івано-Франківської області актуальними є підвищення соціальної безпеки дітей трудових мігрантів та сприяння їхній адаптації в складних життєвих ситуаціях. Тому на круглому столі «Як залучити громаду до захисту прав дітей» зібралися соціальні педагоги та психологи загальноосвітніх шкіл Городенківського району Івано-Франківської області, представники влади, духовенства, журналісти для обговорення нагальних проблем. Зокрема, фахівці акцентували увагу громади на таких викликах, як «соціальне сирітство», морально-етичні, психологічні та соціальні проблеми дітей та їхніх родин. Не менш важливими, вважають учасники, є  мотивація до навчання, пізнання себе, розвиток своїх здібностей, потреби в самореалізації та забезпеченні нових соціальних контактів, що сприятиме покращенню адаптації та соціалізації дітей і підлітків.
 
На думку фахівців Карітасу Івано-Франківську УГКЦ здійснення соціального супроводу, яке направлене на забезпечення психологічного комфорту, потреб в спілкуванні запобігає негативному впливу оточення.
 
Учасники круглого столу ознайомились з досвідом Карітасу Івано-Франківська УГКЦ з надання соціально-психологічної допомоги дітям, батьки яких тривалий час перебувають за кордоном. Також свою роботу з дітьми презентували інші установи – Городенківської райдержадміністрація, Центр з психологічної служби, Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
Фахівці в кінці заходу прийшли до висновку, що ці діти – «група ризику», яка потребує особливої уваги та турботи зі сторони працівників освіти, соціальних служб, Карітасу та Церкви. З метою надання оперативної допомоги дітям трудових мігрантів, було домовлено про  об’єднання зусиль усіма партнерськими організаціями та установами.
 
Проект «Психоемоційна та соціальна робота з дітьми трудових мігрантів» відбувається за підтримки фонду Open Ukraine у рамках програми «Міграція сьогодні». Проект реалізується на базі відділу освіти Городенківської районної державної адміністрації. Основним завданням є об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, місцевих громад для забезпечення соціальної реінтеграції та покращення соціальної безпеки дітей трудових мігрантів, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.
 
 
 

Categories: Новини

Залишити відповідь