Image

«Гранти на підтримку приватного сільського господарства» в Донецькій області від Карітасу

0 Comments

В Карітасі України стартував проект «Гранти на підтримку приватного сільського господарства» в Донецькій області. Проект «Гранти на підтримку приватного сільського господарства» – це фінансова допомога на відновлення джерела існування внутрішньо переміщених осіб і місцевого населення, які проживають в сільській місцевості шляхом розвитку приватного сільського господарства, проект реалізовується за підтримки Catholic Relief Services.

Для участі в проекті запрошуються внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці віком від 18 до 60 років, які проживають в сільській місцевості Покровського, Олександрівського, Слов’янського, Костянтинівського, Добропільського, Великоновосілківського районів Донецької області.

Як зазначає Геннадій Якубов, експерт Карітасу України, з початку конфлікту у 2014 році понад 60% людей, що мешкають у Донецькій області втратили основне джерело доходу. Для багатьох з них стратегією виживання стало сільське господарство – невелике приватне сільське господарство, як запорука продуктової безпеки. Головною метою проекту є відновлення основних джерел існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що мешкає у сільській місцевості. Це також гарна можливість сформувати харчову незалежність для всієї родини.

В рамках проекту на одне домогосподарство виділяється сума від 7 500 до 25 000 грн на відновлення або розвиток власного сільського господарства з метою забезпечення себе необхідними продуктами харчування на тривалий період. Грант може бути витрачений на закупівлю тварин, птахів, насіння, обладнання для ведення сільського господарства, матеріали для тепличного господарства або господарських будівель, необхідних для сільськогосподарської діяльності. (У зв’язку з небезпекою поширення в Донецькій області Африканської свинячої чуми грант не видається на закупівлю і розведення свиней).

Для участі в проекті необхідно заповнити заявку до 31 березня 2017 р. Заявку можна завантажити за посиланням https://goo.gl/Hdk2ok або надіславши порожній лист на адресу caritasagro2017@gmail.com. отримати бланк заявки в електронній формі.

Варто зазначити, що буквально за кілька днів від моменту старту проекту отримано понад 100 заявок від потенційних учасників.

Categories: Новини