Image

Генеральний секретар Карітасу Європи відвідала Україну

0 Comments

28.02.-01.03.2019 відбувся робочий візит пані Марії Німан, новообраного Генерального секретаря Карітасу Європи до України. Пані Генеральний секретар відвідала центральний офіс Карітасу України у Львові та познайомилась з основною діяльністю благодійного фонду.

Нагадаємо, що на позицію Генерального секретаря Карітасу Європи Марію Німан було обрано ще 8 травня 2018 року на щорічній регіональній конференції Карітасу Європи, що відбулась в Тбілісі.

Офіційно у свої повноваження пані Німан вступає в травні цього року та буде займати керівну посаду до травня 2023 року.

В перший день візиту пані Німан побувала в головному офісі Карітасу де їй було представлено деякі нагальні проекти, якими займається благодійна організація в Україні. Гостя дізналась про те, як Карітас України працює в напрямках миробудування та познайомилась з моделлю інтеграційних «Центрів Підтримки Сім’ї», побачила, як ми долаємо соціальні проблеми міграції та те, яку допомогу надаємо людям з інвалідністю. Ростислав Кісь, директор юридичного департаменту Карітасу України, презентував діяльність організації щодо лобіювання та адвокації.

Другий день пані Німан в Україні розпочався з візиту до підопічних проекту «Домашня опіка» у Львові. Вона особисто поспілкувалась з самотніми літніми людьми, яким щодня допомагають соціальні працівниці Карітасу, та побачила в яких умовах проживають наші бенефіціари.

Пані Німан було дуже цікаво дізнатись від соціальних та медичних працівників про їх роботу та про те, що мотивує їх в праці.

Наступним етапом візиту був дитячий садок Карітасу Львів кризового центру «Діти вулиць». Завідувач садочка розповіла, що 26 дошкільнят з сімей, що переживають кризу та не можуть відвідувати з тих чи інших причин державний дошкільний заклад, отримують послуги у дитсадочку у Львові.

Після цього пані Німан разом з Генеральним секретарем Карітасу України, пані Дзвениславою Чайківською, побували в Шпиталі ім. митрополита А.Шептицького, де відбулась зустріч з адміністратором закладу, о. Андрієм Логіном.

Генеральний секретар Карітасу Європи дізналась про програми діяльності шпиталю та познайомилась з працівниками медичної установи. Вона також побачила, що в стаціонарі шпиталю особливу увагу надано питанню паліативної опіки, оскільки вирішення цієї медико-соціальної проблеми має пряме відношення до пошанування гідності людини у завершальній стадії життя.

В кінці візиту пані Німан подякувала всім працівникам Карітасу України: «Кожен з вас робить чудову роботу, не зупиняйтесь. Хочу подякувати вам словами одного з бенефіціарів, яким опікується ваша організація. Він сказав «дякую Карітасу за те, що я вірю в завтрашній день та маю сподівання на майбутнє». Ви даруєте людям надію на майбутнє та відчуття власної гідності, не зупиняйтесь».

Categories: Новини

Залишити відповідь