Image

Футбольний турнір «Дружня мобільна ліга» відкрив в підлітках лідерські якості

0 Comments

На початку грудня у спортивному залі Львівської Духовній семінарії відбувся турнір з міні-футболу для дітей та підлітків «Дружня мобільна ліга». У ньому взяли участь шість команд: чотири команди з Карітасу Львів, команда з Карітасу Тернопіль та команда Львівського центру піклування про дітей.

Турнір організували працівники Карітасу Львів з нагоди завершення трьохрічної діяльності проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні, 2016-2018».

За 3 роки роботи працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» спостерігали за тим, як футбольні змагання об’єднували та інтегрували дітей та підлітків, як розвивались навички командної взаємодії: довіра, підтримка, розуміння та визнання своїх сильних та слабких сторін.

Також футбольні турніри – це завжди свято та азарт, який емоційно наповнює та надихає на нові звершення. Ось і цього разу львівська молодь з проекту «Мобільна робота» проявила ініціативу і запропонувала організувати дружній футбольний турнір.

Підлітки самоорганізувалися і взяли на себе створення футбольних команд. Кількість учасників з кожним днем все збільшувалась, в результаті було створено чотири команди. У команди входили гравці різного віку та різної майстерності, хлопці та дівчата.

Як озвучив 15-річний Юра, один із учасників: «Нам головне не перемога, а пограти в своє задоволення».

Спортивні змагання принесли всім учасникам велику кількість позитивних емоцій, навчили їх відданості, наполегливості та згуртованості. На перший погляд, сором’язливі хлопці та дівчата на полі поводились впевнено та підбадьорювали друзів по команді. Підлітки мали змогу проявити лідерські якості, ініціативу та наполегливість у підготовці до турніру.

Хоча під час гри панувала спортивна напруга, поза полем учасники турніру знайомились, спілкувались та обмінювались досвідом участі в подібних турнірах.

Categories: Новини

Залишити відповідь