Image

Франківський Карітас організовує Майстерню щасливої сім’ї «Коло підтримки»

0 Comments

16 січня 2020 року, о 10:30 у приміщенні готелю Станіславів (вул. Чорновола, 7, конференц-зал, 5 поверх) франківський Карітас організовує Майстерню щасливої сім’ї “Коло підтримки”.

На заході організатори представлять результати співпраці франківського Карітасу та об’єднаних територіальних громад, а саме – Брошнів-Осадська ОТГ, Тлумацька ОТГ, Делятинська ОТГ та Загвіздянська ОТГ. Саме ці ОТГ стали партнерами Карітасу у роботі з сім’ями та дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Співпраця здійснювалася в рамках проекту “Коло підтримки”, що тривав п’ять місяців. За цей час працівникам Карітасу вдалося активізувати участь громади у допомозі вразливим сім’ям, дітям та молоді, які опинилися у складних життєвим обставинах та не в змозі впоратися з проблемами самостійно.

Завдання проекту “Коло підтримки”:

– сформувати навички батьківської відповідальності та компетенцій,

– сприяти формуванню здорових міжособистісних стосунків в сім’ї (подружжя),

– створити передумови для самореалізації батьків та самозабезпечення сімей,

– створити умови для формування навиків особистісного менеджменту: тайм менеджменту, фінансової грамотності, навиків комунікації, самомотивації, організації змістовного дозвілля, вмінь управління конфліктами, формування навиків безпечної поведінки, а також фізичного та психологічного здоров’я

– сприяти свідомому вибору майбутньої професії у підлітків,

– сформувати активну громадську позицію, волонтерство, благодійництво та соціальне служіння серед підлітків.

Протягом п’яти місяців, як і працівники франківського Карітасу, так і представники ОТГ проводили ряд різноманітних тренінгів та заходів для батьків, дітей та соціальних педагогів. Як наприклад, цикл тренінгів “Свідоме батьківство”, “Тайм-менеджмент для батьків”, реколекції для подружніх пар при недільних школах, Школа особистісного розвитку підлітка, недільна школа для дітей, екскурсії для дітей, тренінги з основ волонтерського руху.

Співпраця франківського Карітасу з ОТГ діяла за фінансової підтримки фонду Джинджер UCEF.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь