Долаючи хворобу

Карітас Київ у гостях в особливої дівчинки
22.03.2011

Цими днями працівники Карітасу Київ відвідали сім’ю Лазаренко Ренати та привезли їй найнеобхідніше – інвалідний візочок. Для маленької Ренати, її матері та бабусі це дуже потрібна річ, адже дозволить виходити із дівчинкою на прогулянки сонячними днями.

Цими днями працівники Карітасу Київ відвідали сім’ю Лазаренко Ренати та привезли їй найнеобхідніше – інвалідний візочок. Для маленької Ренати, її матері та бабусі це дуже потрібна річ, адже дозволить сонячними днями виходити із дівчинкою на прогулянки.
Коли маленькій Ренаті виповнився 1 рік, медики поставили діагноз – дитячий церебральний параліч. З того часу мати з бабусею самотужки намагаються здолати цю хворобу. Двічі на рік дівчинка проходить лікування у відділенні неврології, їй роблять масаж, лікувальну фізкультуру. Поступово досягнули покращення – у 3 рочки Рената почала самостійно сідати і повзати, також говорити.

Але, на превеликий жаль, хвороба не відступає – зараз 7-річна Рената після двох операцій на ноги не може самостійно ходити. Цього року дівчинка розпочала шкільну науку, однак проходить вона її не серед однолітків в школі, а наодинці із вчителем вдома. Старанна й наполеглива Рената досягає чималих успіхів, і вже почала читати.

Державної пенсії по догляду за дитиною-інвалідом у розмірі 957 грн для повноцінного догляду, лікування та реабілітації сім’ї не достатньо. Не кажучи вже про придбання досить таки дорогої покупки – інвалідного візка. Тому цей подарунок для них є дуже цінним, а Карітас радий служити оточуючим.