Image

Фахівці проекту «Домашня опіка» обмінялись досвідом у Відні

0 Comments

5-9 серпня 2019 року, в рамках проекту «Мережа центрів Домашньої опіки» за фінансової підтримки Карітасу Відень, відбувся навчальний візит українських фахівців проекту до Відня.

Метою зустрічі стало обговорення механізмів та інструментів розвитку Домашньої опіки в Україні на 2020 рік та обмін досвідом.

У візиті взяли участь локальні керівники проекту: Наталя Масник, Карітас Тенопіль; Оксана Поясик, Карітас Коломия; Руслана Галишин – Дрогобич, Центр Милосердя; Вікторія Щербакова, Карітас Харків, соціальна служба допомоги; Наталя Синельник, Старобільськ 

Програма візиту під назвою «Digitalization / Application of Database for mobile Homecare, Management von Homecare Teams and other innovative Approaches» була насичена, цікава та змістовна.

Представниць Карітасу Україна особливо вразив візит у будинок цілодобового медсестриського догляду, присутні побачили у яких умовах живуть старші люди. На жаль, умови в українських домах для літніх людей повністю відрізняються в негативний бік. У багатьох українців немає коштів, щоб розмістити своїх родичів поважного віку у приватних закладах для літніх, а державні геріатричні пансіонати – немає слів…. 

В одній із локацій гостям з України було проведено навчання по кейс-менеджменту з теми «Догляд та інструментарій для догляду вдома».

Було продемонстровано програму бази даних MOCCA – це програмне забезпечення для догляду, яке використовується на даний час у Відні. 

Наразі, планується запровадити цю програму в Україні.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь