Image

Фахівці Карітасу пройшли навчання з корекційно-розвиткової програми «Безпечний простір»

0 Comments

У листопаді в Києві відбулось навчання соціальних працівників та психологів проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» («Стійкість та розвиток»), котрий реалізовується за підтримки Caritas Österreich.

Проект спрямований на поліпшення психосоціального благополуччя дітей та їхніх батьків, зміцнення їх стійкості та здатності подолати наслідки кризи.

Спеціалісти пройшли оновлююче навчання з корекційно-розвиткової програми «Безпечний простір» та оновлююче навчання з тренінгу по залученню батьків до участі в проекті.

Метою навчання було розширення та поглиблення знань з теми: емоції та потреби, теорія прив’язаності, конфлікти, розвиваючий зворотній зв’язок та піклування про себе. Також важливою метою було навчитися допомагати батькам усвідомлювати силу та наслідки власного впливу на особистість дитини, спонукати учасників, розгледіти позитивні наміри дитини у вчинках та висловлюваннях, та відмовитись від стереотипних реакцій.

Всього було проведено 4 тренінги для більш ніж 40 працівників Карітасу Маріуполь, Карітасу Краматорськ та БФ «Милосердя-Луганськ».

Соціальні працівники проекту «Стійкість і Розвиток» працюють у 17 школах Донецької та Луганської області і щонайменше 2500 дітей, що живуть у буферній зоні, отримують користь від щоденної діяльності проекту.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь