Image

Експерти Карітасу України та Франції обговорили проблему торгівлі людьми в нашій державі

0 Comments

Актуальну проблему «Торгівля людьми в Україні» обговорювали 16 липня 2019 року в Карітасі Київ під час дружнього візиту представників МБО «Карітас України» в особі Наталії Голинської та МБО «Карітас Франції» в особі Jacques Dujqant & Gael Kerbaol.

Про успішну реалізацію Карітасом проекту з протидії торгівлі людьми в нашій державі розповіла Наталія Голинська, координаторка проекту з протидії торгівлі людьми КУ: «За останні три роки представниками Карітасу виявлено 366 постраждалих осіб, з яких надана допомога 309 особам. Найбільше постраждалих від трудової експлуатації – 231 особа, від сексуальної експлуатації – 23 особи. Як чоловіки, так і жінки, та діти також піддавалися різним формам експлуатації: жебрацтво; втягнення в збройний конфлікт; незаконне вилучення органів та ін. Також необхідно відмітити, що саме до неурядових організацій більше звертаються громадяни ніж до державних закладів».

«Хоча статистика, зібрана державними органами та міжнародними організаціями, значно різниться, вона все одно свідчить про тенденцію постійного зростання кількості осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Лише в Карітасі Київ було надано допомогу 74 особам, які постраждали від торгівлі людьми. І це невелика частина від загальної кількості неідентифікованих жертв торгівлі людьми», зазначила юристка, експертка з протидії торгівлі людьми Карітасу Київ Ірина Бойко.

Під час зустрічі представники фонду з Франції поспілкувались з особами постраждалими від торгівлі людьми. Іноземні гості дізнались про особливості шляху жертв цього ганебного злочину – від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми до повної реабілітації, завдяки історіям бенефіціарів Карітасу Київ.

Учасники зустрічі обговорили ряд нагальних питань, серед яких важливість об’єднання зусиль державного сектору з недержавними організаціями в сфері попередження, запобігання та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми в Україні, а також вирішили надалі проводити превентивні заходи з питань протидії торгівлі людьми.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь