Image

Директори місцевих осередків Карітасу України зустрілись з Блаженнішим Святославом

0 Comments


15.12.2015, Київ

14 грудня у Києві відбулися збори директорів місцевих організацій мережі Карітас України. Зустріч розпочалася спільною молитвою в Патріаршому cоборі Воскресіння Христового під проводом Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха).



Владика у своєму слові до учасників звернув увагу на особливе значення служіння Карітасу в цей Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя, оскільки діла милосердя для душі і тіла ближніх мають бути свідченням нашої власної віри та досвіду Божого милосердя.

У своєму слові він також наголосив, що служіння Карітас – це  найбільш переконливе звіщання Євангелія: «Воно є продовженням діла Христа Спасителя, який прийшов, щоб нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий».

«Ви, як директори регіональних чи єпархіальних осередків Карітасу, маєте особливий привілей втілювати в собі посвяту, жертовність і служіння самого Господа. Корінь усього вашого служіння міститься саме в сприйнятті, простому і послушному, Бога і ближнього. Це корінь усього. Якщо відітнути цей корінь, Карітас помре», – зазначив він.

Друга половина дня була присвячена обговоренню питань, пов’язаних із процесом впровадження стандартів діяльності конфедерації Карітасу Інтернаціоналіс у функціонування організацій мережі Карітасу України. Серед обговорених тем особливу увагу було приділено Загальним принципам і нормам відносин, які випливають з релігійної ідентичності Карітасу України.

Найголовнішою подією цього дня стала робоча зустріч та спілкування з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом. Від імені Синоду Єпископів УГКЦ Патріарх висловив вдячність усім працівникам та волонтерам мережі Карітасу України за жертовну працю у сфері соціального служіння, а особливо в контексті гуманітарної кризи, спричиненої війною на Сході України.

У подячній Грамоті, яку він вручив Андрію Васьковичу, президенту Карітасу України, Блаженніший відзначив, що «своїм служінням ви стали інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви та свідчачи Добру Новину для всіх – зокрема для тих, хто страждає і перебуває в потребі. Своїми ділами милосердя для ближніх ви об’являєте обличчя милостивого Бога в цьому світі, так часто позначеному людськими стражданнями, самотністю, страхом і безнадією».

Categories: Новини

Залишити відповідь