Допоможіть обладнати безпечний простір для занять з дошкільнятами

Дитячий центр Карітасу Борислав функціонує з 2010 року. Центр відвідують малюки з багатодітних, малозабезпечених, неповних сімей, ті, хто перебувають під опікою, діти з сімей мігрантів та хлопчики й дівчатка з особливими освітніми потребами.

Одночасно в центрі можуть перебувати близько 26 дітей, віком від до 17 років. Діти відвідують центр з вівторка по суботу.

В штаті дитячого центру працюють 5 працівників: психолог, соціальний педагог, 2 соціальні працівники та координатор.

Юним відвідувачам центру надаються: психологічна допомога, допомога у навчанні, просвітницькі, організовуються профорієнтаційні заходи, групові дискусії, тематичні заняття в різних формах, перегляд фільмів, коротких відео та обговорення актуальних/важливих тем з дітьми та підлітками (статеве виховання, стосунки, права дітей, безпечна поведінка в певній ситуації, булінг, здоровий спосіб життя, та інші).

Серед випускників центру є четверо волонтерів, які радо допомагають працівникам в організації роботи з дітьми.

Для розширення діяльностей центру, а саме занять з дітьми від 4 до 6 років, необхідно дообладнати щойно відремонтовані кімнати. Діти такого віку потребують облаштування безпечного простору для всебічного розвитку та підготовки до школи. У навчальній програмі дошкільнят планується використовувати інтерактивні методи праці, сучасні методики згідно з програмними вимогами дошкільної освіти.

Необхідні меблі для оснащення центру:

1. Парти + стільці для малюків віком 4-6 років (кількість 8-10 штук)
  2. Фліпчарт магнітно-маркерний – 1 шт.
  3. Шафи для особистих речей дітей (можуть бути в вигляді тумб для 16 дітей).
  4. Шафа-органайзер для наочних матеріалів 1 шт.
  5. Килимки-пазли для занять
  6. Крісла-мішки (8-10 шт.)

Центру для дітей потрібна допомога. Кожен з вас може стати частиною життя дітей, які знаходяться у скруті, приєднуйтесь!

Підтримати Дитячий центр можна зробивши пожертву через наш сайт за посиланням: https://caritas.ua/cause/obladnaty-dytyachyj-tsentr-karitasu-boryslav/