Image

Допомагаємо відновити емоційну стабільність мешканцям буферної зони

0 Comments

Відновлення емоційної стабільності – це важливий крок до зміцнення психічного здоров’я людей, що мешкають поруч із лінією зіткнення. Близкість військових дій змушує їх відчувати страх, безпорадність, тривожність та невпевненість стосовно найближчого майбутнього.

В рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України в 2019-2021рр.» у квітні місяці відбулися зустрічі з психологом БО БФ «Карітас Донецьк у м. Дніпро».

Впродовж занять мешканці с. Кримське Новоайдарського району, с. Передільське Станично-Луганського району та с. Новотошківське Попаснянського району, які розташовані на відстані 0-5 км від лінії зіткнення, навчалися розпізнавати симптоми підвищеної тривожності, їх вплив на фізіологічний стан людини, визначали свої внутрішні та зовнішні ресурси для психологічного відновлення. Були засвоєні техніки для саморегуляції, управління стресовими станами та поліпшення здоров’я.

Можливість відволіктись від негативних думок через загострення ситуації на сході України, зустрітися у дружній обстановці та поділитися своїми почуттями та емоціями допомагає людям зберігати душевну рівновагу та отримувати заряд гарного настрою.

У період розповсюдження COVID-19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь