Image

Діти краще почуваються, бо «Безпечному простору» у Карітасі навчаються!

0 Comments

Дитинство — час безтурботної радості і веселощів, але, на жаль, більшість сучасних дітей знають про це лише з чуток. Багато батьків задають собі важливе питання: як допомогти дитині адаптуватися до непростих умов життя і навчити її краще протистояти тривожності і стресу.

Щодня діти піддаються «психологічним атакам» з екранів телефонів, планшетів, телевізорів, рекламних щитів, сторінок преси, а у буферній зоні до всього списку ще приєднуються – звуки вибухів, люди у військовій формі та бронетехніка…

У школах буферної зони проект «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ продовжує проводити цикл занять «Безпечний простір» НаУКМА по підвищенню рівня життєстійкості та стресостійкості у дітей.

Діяльність проекту в цифрах

  • 6 шкіл буферної зони (с. Званівка, с. Верхньокам’янське, с. Берестове, смт. Луганське, смт. Миронівський,  с. Орлівка )
  • 12 навчених соціальних працівників, які проживають в проектних локаціях та професійно виконують свою роботу.
  • 7 блоків занять, що допомагають учасникам знайти ресурси для подолання стресу та сформувати навички конструктивної взаємодії.
  • Понад  700 дітей беруть участь у заняттях та активностях.
  • Понад 100 батьків проходять тренінгову програму по кращому розумінню своїх дітей та себе.

Існують події в житті на які ми можемо впливати, а є такі, на які — ні. Проте все одно в наших силах поставити греблю на шляху потоку негативу, в який можуть потрапити діти, ми можемо допомогти нашим найдорожчім справитися із стресом і подолати тривожність.

Що дорослі можуть зробити на шляху підвищення рівня стресостійкості у дитини.

  1. Найкраще відновити душевний спокій дитини допомагають організовані дії, дії за планом, наприклад, чіткий розпорядок дня: їсти, готувати уроки, робити роботу по дому, дивитися телевізор (телефон), грати. Лягати спати дитина повинна в чітко встановлений час, а на вихідних їй потрібно знайти заняття, що захоплює (бажано спільно з батьками).
  2. Фізичний контакт з батьками, їх ласка і ніжність, має величезне значення для душевної рівноваги дитини, її психологічного комфорту.
  3. Спілкування з дитиною, служить підтвердженням вашої любові та підтримки.
  4. Намагайтеся розширити коло спілкування дитини, не порушуючи при цьому її психологічного комфорту.
  5. Частіше нагадуйте дитині, що незважаючи ні на що, вона завжди зможе розраховувати на вас.
  6. Піклуйтесь про себе — дитині потрібні щасливі і ресурсні дорослі.
  7. Здоровий оптимізм та віра в те, що все буде добре!

Проект «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ запрошує батьків та дітей приєднатися до занять.

Разом ми зможемо більше!

Categories: News | Новини

Залишити відповідь