Image

Чого вчать нас наші діти? Блог психолога

0 Comments

Прийшовши на світ, діти одразу відкривають для нас щось зовсім нове, незвідане, трепетне і невідоме. З ними починаємо усвідомлювати, що не лише маємо їх любити безумовною любов’ю та вчити, але й самим багато вчитись від них.

Часто вони, провокують нас у нових ситуаціях, яких до того собі не уявляли: нетерпеливість, фрустрація. Таким чином вони вчать нас самоконтролю, позитивному відреаговувані тої чи іншої ситуації, незважаючи на роздратування чи гнів.

Діти допомагають нам краще пізнати самих себе, відкривають нам наші сторони, про які ми й не здогадувались, мотивують ставати щораз кращими, часто терплять всі наші “промахи” у вихованні.

Вони вчать нас розуміти багато вчинків наших власних батьків, які ми колись критикували, переоцінювати цінності та понад усе цінувати час, проведений разом. Безумовна любов наших дітей – це компенсація, яку отримуємо щоденно. Мусимо пам’ятати, що ми не є досконалі і ніхто від нас того не вимагає. Перш за все, маємо бути БАТЬКАМИ!

Підготувала психологиня Дитячого Центру Карітасу Борислав Галина Попик


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь