Image

Чого хоче молодь з інвалідністю. Досвід Карітасу Борислав

0 Comments

З професійного досвіду знаємо, що переважній більшості людей притаманне прагнення бути корисними іншим. Така людська природа.

Але, на жаль, мусимо визнати, що в теперішній час ще не всі мають рівні можливості для цього.

Сьогодні ми про це почули, а радше гостро відчули в розмові з о. Петром Підлубним та Іванною Білинською, котрі опікуються особами, які в щоденному житті не можуть обійтись без сторонньої допомоги.

Тепла, щира та правдиво родинна атмосфера панує в Центрі для молоді з особливими потребами Карітасу Борислав. Вихованці із задоволенням приходять сюди та почуваються як вдома. За щоденними годинами спілкування, дозвілля чи виконання якоїсь роботи, життя видається таким як у всіх.

Тут вони здобувають професійні навички з шиття, вишивки, виготовлення сувенірів. А віднедавна розпочали освоєння столярної справи. Молодь прагне отримувати нові знання, розвиватись й удосконалюватись професійно, хоче бути потрібною
Фахівці служби зайнятості із задоволенням продовжать працювати з вихованцями Центру в профорієнтаційному напрямі – вже заплановані інформаційні зустрічі та професіографічні екскурсії на підприємства. До співпраці також запрошуємо роботодавців, які можуть запропонувати до виконання роботу, що не містить складних операцій.

А громаду заохочуємо придбати сувеніри, які вихованці презентуватимуть на День міста Борислава. Їх творчі доробки – це роботи справжніх майстрів, які насправді не можливо достойно оцінити. Бо як оцінити суміш терпіння і часу? Поміркуйте над цим, друзі!

Про центр «Відкрите серце»:

Центр дозвілля «Відкрите серце» для молодих людей з особливими потребами діє на базі Карітасу Борислав з січня 2014 року. Головною метою є подолання ізоляції людей з інвалідністю, включення їх в місцеві громади, соціальні групи, як спосіб дотримання їхніх прав.

Учасниками центру є 17 молодих дорослих осіб з І та ІІ гр. інвалідності віком від 18 років і старші з інтелектуальною недостатністю та іншими важкими формами  інвалідності (ДЦП, синдром Дауна, тощо).

Для молоді з інвалідністю в центрі надається комплекс різних соціальних послуг:

 – навчання;

– працетерапія в майстернях , гуртках (столярна та творча майстерня, гуртки: «Садівник», «Швея»);

– музикотерапія, арт-терапія;

-навчання по самообслуговуванню і здобуттю соціально-побутових навичок;

– соціальний  і психологічний супровід, психосоціальну підтримку;

– інформаційну і юридичну підтримку;

– змістовне дозвілля,  зустрічі з молоддю інших установ та осередків;

– рекреаційні ігри, долучення до ярмарок, участь в літніх таборах, екскурсіях тощо.

В центрі «Відкрите серце» бенефеціари та їхні батьки отримують комплекс послуг для покращення життя людей з інвалідністю. Можливість спілкування , яку молоді люди  з інвалідністю отримують в центрі, є основною потребою наших підопічних.

Більше інформації про діяльність центру можете дізнатись в групі на фейсбук «Центр для молоді з особливими потребами» та на сторінці Карітасу Борислав.

Запрошуємо молодь з особливими потребами та їхніх батьків, опікунів, волонтерів, меценатів та всіх бажаючих до співпраці !

За детальною інформацією звертайтеся  за адресою:

м.Борислав, вул. Грушевського 26,

Місцевий Благодійний Фонд «Карітас Борислав»

тел. 0935158946 (Білинська Іванна Богданівна)

Categories: News | Новини

Залишити відповідь