Image

Діти трудових мігрантів пізнають історію України

0 Comments


Екскурсія в музей ім. С.Бандери в Івано-Франківську
30.03.2011
18 березня у рамках проектів Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ «Клуб людей похилого віку «Надвечір» і «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» відбулася екскурсія учнів Угорницької ЗОШ в Меморіальний комплекс імені Степана Бандери, який знаходиться в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області.



Музейний комплекс складається з хати-плебанії, в якій проживала родина Степана Бандери, та виставкових зал, де презентовано історію виникнення та діяльності націоналістичних організацій Українська Військова Організація та Організація Українських Націоналістів, розкрито процес становлення Степана Бандери як провідника Організації Українських Націоналістів. В одному з залів учасники екскурсії – діти трудових мігрантів, якими опікується Карітас, – мали змогу також побачити особисті речі Степана Бандери, немовби доторкнутись до його тогочасного життя.

В ході екскурсії учні поспілкувалися з Марією Турчин – головою історико-просвітницького товариства «Меморіал» м. Івано-Франківськ, яка займалася пошуком старовинних експонатів для облаштування будинку родини Бандери, для відновлення їхнього домашнього побуту.

Таким чином діти, яких було запрошено на таку екскурсію, змогли самостійно побачити й почути, ким є національний герой України, яким було його минуле і ставлення до державності. Також така екскурсія – прекрасна нагода для дітей не лише збагатитись розумово, але й стоваришуватись і гарно провести вільний час.

Categories: Новини

Залишити відповідь