Image

Бенефіціари Центру підтримки сім’ї пізнавали історію Слобожанщини

0 Comments

17 серпня 2019 року, Центр Підтримки Сім’ї Карітасу Харків провів інтеграційний захід – поїздка до палацу у Шарівці та Краснокутського дендропарку. Завдяки цьому заходу велика команда проекту змогла долучитися до перлин історії Слобожанщини.

На території України, а особливо на заході, збереглося настільки велика кількість фортець, палаців, церков та інших архітектурних пам’яток, що найвибагливішого українського туриста стає все складніше дивувати. Однак рідко можна помітити місця, що не потрапили до рейтингу кращих, не ввійшли в десятку. Здається, це абсолютно незаслужено, адже кожен пам’ятник має свою родзинку, цікаву історію або романтичну легенду.

Замок Кьоніга у Шарівці є маловідомим і входить хіба що в список «10 провінційних садиб і палаців України». А колись він вважався справжньою окрасою цих земель, за що і отримав свою назву – «Шаровська перлина». Білосніжний палац, оперезаний розкішним парком, являє собою своєрідний оазис на тлі індустріального Харкова. Він пережив одну історію любові, два століття, трьох власників, радянську епоху, ставши в цей час туберкульозним санаторієм, і нарешті готовий відкрити свої таємниці.

Краснокутський дендропарк – один з найстаріших парків України. Закладено він був поміщиком І.Н.Каразіним – братом засновника Харківського університету. І ось уже понад 200 років парк радує безліч відвідувачів харківської області і входить в категорію обов’язкових до відвідування визначних пам’яток регіону.

Всі бенефіціари були приємно вражені наданою можливістю долучитися до прекрасного і здобути нові знайомства.
————–
Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
Publikacja wyraża wyłącznie poglądy autora i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь