Image

Батьки та діти: Продовжуються зустрічі батьківських груп в буферній зоні

0 Comments

Переоцінити роль спілкування в житті людини неможливо. Відсутність належного спілкування вносить неабиякий дисбаланс у стосунки батьків та дітей.

У той час, коли батьки майже весь день на роботі, а діти – в школі, їхнє спілкування стає неможливим. Його, як правило, з часом заміняють засоби масової інформації, телевізор, комп’ютер, друзі. У такому середовищі цілком відсутня гармонія взаємостосунків батьків та дитини, більше того – вона знищується.

Основні проблеми батьківських взаємин виникають на тлі гіперопіки або ж неуважного ставлення до дитини, коли дорослий не може вчасно відпустити дитину до самостійних дій, або байдужості, яка спричиняє емоційний дискомфорт у дитини, що відображається на її загальному розвитку.


Якими ж повинні бути батьки сьогодення? На ці та інші питання вони отримують відповіді на заняттях батьківських груп (що останнім часом стають все активнішими), які організовують та проводять спеціалісти «Безпечного простору» Карітасу Маріуполь в селищі Первомайському.

Заняття проходять в рамках проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» («Стійкість та розвиток»), котрий реалізовується за підтримки Caritas Österreich.

Categories: Новини

Залишити відповідь