Image

Автопробігом “На запчастини тільки машини” завершилась інформаційна кампанія проти торгівлі людьми

0 Comments


04.12.2015, Івано-Франківськ

Карітас Івано-Франківськ  УГКЦ спільно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА підвели підсумки інформаційної кампанії “Кожен постраждалий має право на допомогу!”. Кампанія тривала з червня по  листопад цього року  у рамках проекту “Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області”.  



Основна мета інформаційної кампанії – виявлення постраждалих від торгівлі людьми в Івано-Франківській області та надання їм всебічної допомоги від держави та громадських організацій, які працюють в сфері протидії торгівлі людьми, повідомила на брифінгу керівник проекту Оксана Куїмова, представник Карітасу. Щоб вдосконалити механізм виявлення та перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми на Прикарпатті, до проведення інформаційної кампанії залучили державних службовців та членів міжвідомчих координаційних рад. Допомога населенню є абсолютно безкоштовною та конфіденційною. За допомогою можна звертатись до Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА та в “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ”.

Інформаційна кампанія охопила різні засоби донесення інформації – від публікації тематичних статей у місцевих виданнях, ротації аудіо та відео роликів до розповсюдження інформаційних буклетів та поширення інформації через банери та сітілайти. За час проведення інформаційної кампанії на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми надійшло понад 400 телефонних дзвінків з території Івано-Франківської області. 

Одним із найбільших досягнень проекту можна вважати порушену кримінальну справу за статтею 149 ККУ. Винних у торгівлі осіб вже притягнуто до відповідальності позбавленням волі на 3 роки і 6 місяців.

Отець Володимир Чорній, директор Карітасу, звернув увагу на зміну тенденції щодо торгівлі людьми: “Якщо ще кілька років тому Україна була транзитної країною у сфері торгівлі людьми і українців з метою експлуатації вивозили закордон, то сьогодні Україна стала країною призначення. Кількість випадків внутрішньої торгівлі людьми постійно зростає. Українці експлуатують не лише своїх співвітчизників, але й іноземних громадян”, зазначив він.

За словами отця Володимира, коли Карітас почав працювати у сфері протидії людьми у 2004 році, основними жертвами работоргівлі були жінки, найчастіше з Городенківського, Снятинського та Коломийського районів, які страждали від сексуальної експлуатації у Чехії та Польщі. Сьогодні жертвами торгівлі людьми є переважно чоловіки, 70% яких потрапляють у трудове рабство в Росії. Найбільше жертв работоргівлі на Прикарпатті зараз із гірських районів – Богородчанського, Рожнятівського та Долинського, адже чоловіки масово виїжджають з гір у пошуках добре оплачуваної роботи.

Categories: Новини

Залишити відповідь