Image

Апостольський Нунцій Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті здійснив першу подорож східними регіонами України

0 Comments


04.03.2016, Україна

В кінці лютого на запрошення Карітасу України Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті відвідав Карітаси у Дніпропетровську, Краматорську, Слов’янську та Харкові. Це був перший такий візит представника Папи в Україні за час воєнного конфлікту, який триває в нашій країні вже другий рік поспіль.



Метою поїздки були зустрічі з людьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, були змушені покинути свої домівки та починати життя у нових умовах. За дорученням Папи Франциска, Апостольський Нунцій їхав до людей, які страждають, аби донести до них слова підтримки і відчуття того, що світ не забуває про них і робить багато для того, аби забезпечити їм гідне життя.

Під час своєї подорожі Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті ознайомився з життям людей, які долають наслідки вимушеного переселення, і побачив багато проектів, які реалізовує Карітас у цьому регіоні. Зокрема, він поспілкувався з дітьми і їхніми батьками у «Просторах, дружніх до дитини» у Дніпропетровську та Слов’янську; з людьми, яким Карітас допомагає започаткувати новий бізнес або працевлаштуватись у Харкові; з молоддю, яка реалізовує себе через креативні простори у Краматорську, а також інші можливості, які створює для вимушено переселених осіб та інших категорій потребуючого населення Карітас України. У Харкові Архиєпископ також відвідав мобільне містечко для вимушено переселених осіб, у якому люди мають можливість перебувати тимчасово, однак налагодити стабільне життя в таких умовах дуже важко.

Апостольського Нунція надзвичайно вразили умови, в яких сьогодні ще далі змушені жити багато сімей, які втекли від воєнних дій: недостатньо облаштовані кімнати, де нерідко туляться кілька поколінь, а діти сплять на кріслах, низький рівень гігієнічних умов. Одна з найбільших проблем для цих сімей – коли батьки не можуть знайти роботу, щоб забезпечити гідне життя своїм родинам.

Усе побачене, усі почуті історії людей, відчуті потреби та можливості Апостольський Нунцій перекаже Папі Франциску вже під час своєї найближчої подорожі до Риму.

Categories: Новини

Залишити відповідь