Image

Анонс: Фотовиставка «НаДія. Родина. Спільнота»

0 Comments

8 липня 2019 року в м. Коломия (виставковий зал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського (вул. Театральна, 25) відбудеться відкриття фотовиставки «НаДія. Родина. Спільнота»

Урочиста частина відкриття – з 12:00 до 13:00

Фотовиставка «НаДія. Родина. Спільнота», – соціально-мистецький проект, який висвітлює нові тенденції розвитку сучасної поліетнічної територіальної громади. З початком військового конфлікту в Україні, для багатьох наших громадян життя кардинально змінилось. Майже кожній вимушено переселеній родині доводиться долати багато викликів на шляху пошуку свого нового дому. Успішність процесу інтеграції неможливо уявити без солідарного прийняття локальною спільнотою.

У фокусі об’єктиву опинилися, як самі родини етнічних українців та росіян зі сходу України, чи Кримських татар, так і середовища їх соціальної підтримки та інтеграції, яке утворилося завдяки спільній платформі спілкування між особами.

Світлини зроблено працівниками та волонтерами Карітасу Коломия у 2018-2019 рр. в рамках проекту: «Створення Центрів підтримки сімей в якості моделі для інтеграції ВПО і приймаючих громад в Україні», що реалізовується за підтримки Карітасу Польщі та спів-фінансований у рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Протягом 2х років реалізації проекту 7 Центрами в різних регіонах України було охоплено тривалим супроводом понад 3600 родин (10 500 осіб) та близько 28 000 бенефіціарів задіяних у різних інтеграційних заходах та зустрічах.

Підтримка мистецької частини відбулася завдяки партнерському проекту «Об’єднуючи людей заради миру» (за підтримки Карітас та МЗС Німеччини)

Серед запрошених гостей виставки – Преосвященний владика Василь, єпископ Коломийської єпархії, високоповажні представники дипломатичного корпусу Республіки Польща, представники органів місцевого самоврядування та громади, організатори виставки, родини – герої світлин.

Організатори: МБФ «Карітас України» та «Карітас Коломия».

Партнерами у проведенні виставки є Відділ етнології сучасності, Інституту народознавства НАН та Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь