Image

Андрій Постніков розповів, якої допомоги потребують жителі буферної зони. Відео

0 Comments

В Україні йде п’ятий рік війни на Донбасі. Понад 11 тисяч загиблих, понад 2 млн вимушених переселенців і тисячі людей, які живуть неподалік фронту – у буферній зоні. Чого вони потребують та як змінилося їхнє життя з початком війни, в інтерв’ю UATV розповів Андрій Постніков, керівник гуманітарного проекту Карітасу України.

«Людей, які проживають у буферній зоні, близько 10% населення – приблизно 400 тисяч. В основному це місцеві жителі, які регулярно стикаються з наслідками військового конфлікту. Основні види допомоги, які ми надаємо – це продовольча, медична, психологічна, грошова підтримка для базових потреб і допомога в підготовці до зими», – розповів гість студії, додавши, що Карітас України реагує й на особливо гострі проблеми.

За словами експерта, люди дуже потребують психологічної допомоги. «Все більше розуміють, що їм потрібна психологічна підтримка, вони зневірилися в майбутньому, вони не знають, що буде далі. Іноді це прихований стрес, іноді – відкритий. З цим і працюють наші психологи», – розповів керівник гуманітарного проекту.

Андрій Постніков каже, що в буферній зоні також є проблеми з транспортом, людям важко добиратися до лікарні, на ринки тощо. Особливо гострими проблемами залишаються вода, їжа, мінімальне безпечне житло, умови для зимівлі.

«Карітас України реалізує допомогу завдяки мобільним бригадам із медиками, психологами, соцпрацівниками. Також плануємо впровадити транспортні послуги для населення», – додав керівник гуманітарного проекту.


Volunteer Initiatives for Buffer Zones Habitants in Eastern Ukraine

“Людям в буферной зоне на Донбассе все больше нужна психологическая помощь”, – Постников
Categories: Відео | Новини

Залишити відповідь