Image

За життя необхідно боротись…

0 Comments


У Львові з’явиться центр сучасної дитячої хірургії
26.10.2010
25 жовтня у приміщенні Львівської обласної лікарні ОХМАТДИТ відкрили відділення дитячої хірургії, яке  перетвориться на Центр сучасної  дитячої хірургії. Цьому святковому відкриттю передувала благодійна акція: «Врятуй маленьке життя – зроби великий вчинок», яку в лютому



цього року започаткував Карітас Львів УГКЦ.
За цей період організаторами акції було проведено ряд заходів по збору коштів, велась постійно інформаційна  кампанія по залученню нових жертводавців.  Після певного розголосу та перших успіхів у ході акції до її підтримки вирішило долучитись і Обласне управління охорони здоров’я, виділивши кошти на продовження ремонтних робіт у післяопераційних палатах.
На відкриття відділення Дитячої малоінвазивної хірургії прибули голова Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль, начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Федоренко, ректор Львівського медичного університету Борис Зіменковський, представники громадських організацій. 
 
Отець ректор Львівської духовної семінарії Микола Фредина провів освячення відремонтованого приміщення та нового обладнання  хірургії.  У своєму слові о. Микола пригадав, що Бог є любов, тому лікарі і молодший медичний персонал повинні виявляти свою любов до кожної дитини, як до дитятка Божого. 
Після  відкриття хірургії виступили організатори акції. Працівники Карітасу Львів УГКЦ подякували всім жертводавцям за підтримку. Особливо відзначили лікаря Андрія Дворакевича та генерального  директора будівельної фірми «Еталон» Романа Лобая, який незважаючи на обмеженість у фінансах продовжив ремонтні роботи. Голова Львівської ОДА наголосив на необхідності продовжувати розвиток традицій соціально відповідального бізнесу.  
 
Працівники Карітасу Львів УГКЦ задоволені тим, що їм вдалося підтримати добру справу зі створення сучасної хірургії, допомогти перетворити ідею у благодійний проект, зібрати пожертви.  Бо це свято  для всіх мешканців Західної регіону України. Головна мета благодійного проекту – покращення медичного обслуговування дітей, порятунок дитячого життя, яке є безцінним для всіх, хто дбає про майбутнє України.        

Categories: Новини

Залишити відповідь