Image

Різдвяні привітання президента Карітасу України

0 Comments


Дорогі Співробітники
Карітасу в Україні! 
В Україні на сьогодні вже існує ціла низка громадських і благодійних організацій. Їх роль у суспільстві є величезною і надзвичайно вагомою. Про це говорять самі люди, що стикалися з роботою цих організацій чи отримували допомогу від них. Діяльність Карітасу України скерована на конкретну людину. Наше покликання – допомагати людям, які в силу



різних обставин опинилися на узбіччі суспільства. Сила Карітасу України полягає в тому, що організація опирається на досвід і підтримку міжнародної мережі, членами якої є понад 160 організацій у майже 200 країнах світу, але вона діє на основі місцевих громад. Отже, виконувати благодійну діяльність Карітас України може лише завдяки Вашій, дорогі співробітники, відданій праці!
Перед всіма нами стоїть завдання – нести допомогу потребуючим як вияв християнської любові. Однак, «любові,  – як сказав   Папа Бенедикт ХVІ,  – потрібна організація для упорядкованого служіння спільноті» (Енцикліка «Deus caritas est»). Тому ми звертаємо особливу увагу на забезпечення ефективного втілення соціальних проектів на національному і регіональному рівнях і намагаємося там, де цього потрібно, застосовувати нові підходи у соціальній роботі. 
Незабаром позаду залишиться старий 2009 рік. Через світову економічну кризу та напружену політичну ситуацію в Україні це був досить складний рік для нас. Незважаючи на несприятливі обставини, Карітас України активно працював, аби реалізувати всі плани та цілі, які ми ставили перед собою на початку року.  І ми маємо певні досягнення, якими можна пишатися.
Ці наші успіхи – це зокрема Ваша заслуга, дорогі співробітники. І тому хочу щиро подякувати всім Вам за те, що Ви щоденною своєю працею несете допомогу і розраду людям, які опинилися в скруті.
Ваша праця не залишилася непоміченою в суспільстві. Свідченням цього є вітальні слова дружини президента України,  Катерини Ющенко, на адресу Карітасу. Пані Катерина пише: «Вибраний Вами шлях вимагає від Вас професіоналізму, громадянської мужності, відповідальності, чуйності та доброти. Хочу адресувати слова шани і подяки Карітасу України за Вашу клопітку працю…»
Серед значущих подій року, що минув, приємно згадати і визнання громадянським суспільством нашої роботи. 2009 року Карітас України вдруге став переможцем у конкурсі «Благодійник року». Це перемога кожного, хто несе служіння людям в рамках програм та проектів нашої організації. Це перемога кожного з Вас!
Давайте дивитися  в майбутнє з вірою і надією. Давайте висловимо свою подяку усім нашим партнерам, жертводавцям, спонсорам, котрі підтримували нас та допомагали нам працювати і розвиватися.
Сьогодні, коли розпочинається святкування новорічних та різдвяних свят, я бажаю, аби всі негаразди залишилися у минулому, а успіх та щастя не залишали Вас протягом всього наступного року. Я бажаю Вам здоров’я, радості, злагоди і добробуту. Адже лише тоді, коли у Вас, дорогі співробітники, все добре – ми можемо продовжувати будувати кращий та людяніший світ! Нехай новорічні і різдвяні свята будуть для Вас і Ваших родин часом духовного натхнення та великої радості! 
З Новим Роком та Різдвом Христовим!

Від щирого серця,
Андрій Васькович
Президент Карітасу України

 

 

Categories: Новини

Залишити відповідь