Image

8 лютого – Міжнародний день молитви за жертв торгівлі людьми

0 Comments

«Бог був завжди добрим до мене, протягом всього мого життя»

Св. Жозефіна Бакіта

8 лютого припадає літургійний спомин Жозефіни Бакіти, в молодості – рабині з Судану, пізніше – монахині згромадження сестер Каносіянок. Цей спомин збігається з Міжнародним днем молитви за жертв торгівлі людьми.

За словами Папи Франциска, торгівля людьми – це «жахлива катастрофа», «ганебний злочин», «відкрита рана на тілі сучасного суспільства». «Це суспільне лихо зводить до стану рабства багатьох чоловіків, жінок і дітей заради трудової чи сексуальної експлуатації, торгівлі органами, для жебракування та примусової злочинної діяльності», — каже Святіший Отець.

Варто зазначити, що 17 січня 2019 р., у Ватикані відбулося представлення двох документів, приготованих Відділом у справах мігрантів і біженців Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. Цими документами стали «Душпастирські напрямні щодо торгівлі людьми» та «Світло на дорогах надії».

«Душпастирські напрямні» – документ, який є плодом консультацій з єпископськими конференціями, католицькими організаціями та чернечими згромадженням. У ньому представлено серію душпастирських напрямних, покликаних допомогти зрозуміти, розпізнавати, запобігати та перемагати лихо торгівлі людьми, захищати постраждалих та сприяти їхній реабілітації «Світло на дорогах надії» – збірка повчань Папи Франциска на тему мігрантів, біженців і торгівлі людьми. До паперової версії книги увійшли виступи Святішого Отця, виголошені від початку його понтифікату до кінця 2017 року.

Карітас України також вже багато років поспіль приділяє увагу питанню протидії торгівлі людьми. Наразі фондом імплементуються два проекти: «Підтримка діяльності консультаційних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми» та «Соціальна допомога жертвам торгівлі людьми в регіонах України, що є в зонах збройного конфлікту».

По Україні діє вісім консультаційних центрів Карітасу у Львівській, Івано-Франківській, Київській, Одеській та Харківській областях.

Categories: Новини

Залишити відповідь