Image

70 років потому: ЄС вже час ратифікувати Європейську конвенцію з прав людини

0 Comments

Заява Карітасу Європа з нагоди Всесвітнього Дня прав людини.

З нагоди Дня прав людини, 10 грудня, Карітас Європа закликає інституції ЄС ратифікувати Європейську конвенцію з прав людини та просить європейських лідерів та політиків пам’ятати та дотримуватися основних зобов’язань, прийнятих 70 років тому державами-членами Ради Європи.

Європейська конвенція з прав людини стала першим документом, що роз’яснив та закріпив на законодавчому рівні права людини всіх народів на території Європи, як це визначено у Загальній декларації прав людини. Конвенція підтверджує “глибоку віру членів у ті основні свободи, які є основою справедливості та миру у світі”. Хоча це було вражаючим досягненням європейських держав, завітом між урядами та їхніми народами, ми все ще далекі від її повної реалізації.

Нинішній, 2020 рік, ознаменований пандемією COVID-19, став часом випробувань для Європи щодо повноцінної поваги до прав людини, особливо тих чоловіків та жінок, що перебувають у вразливих ситуаціях, таких як мігранти та люди, які потребують притулку, чи родини, що знаходяться за межею бідності.

Сучасна Європа перебуває на найвищому технологічному рівні, з новими цифровими платформами, кібертехнологіями та штучним інтелектом, але вона також надзвичайно соціально та екологічно обмежена.

«Для багатьох людей, які живуть у Європі в умовах відчайдушної соціальної кризи, зміщення вектору уваги до головного – прав людини, повинно мати надзвичайно важливе значення, що поверне віру в «Соціальну Європу», – сказала Генеральний секретар Карітасу Європа Марія Німан.

Карітас Європа вважає, що права людини та людська гідність повинні бути основою суспільства та всієї політики Ради Європи та її держав-членів, як внутрішньої, так і зовнішньої.

Європейська конвенція з прав людини повинна бути ратифікована інституціями ЄС і повністю виконуватися усіма членами Ради Європи вже зараз.

Дуже важливо, щоб у повній мірі здійснювався моніторинг прогресу, з метою забезпечення того, щоб усі сторони підтримували, захищали та просували права в межах, щоб можна було підтримувати європейські цінності.

Хоча чинна Хартія основних прав Європейського Союзу вже посилює захист основних прав у ЄС, ратифікація конвенції матиме важливе значення для створення цілісної та чіткої основи захисту прав людини у всій Європі.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь