Image

5 нових представництв Карітасу відкриється до кінця року поблизу Коломиї

0 Comments

27.08.12, Івано-Франківщина
«Потрібно збільшити присутність Карітасу у містах Коломийсько-Чернівецької єпархії. Тут є в цьому гостра потреба, оскільки в парафіях живе велика кількість соціально незабезпечених людей, також такі люди живуть довкола нас і ми не можемо бути байдужими до них», – так о. диякон Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії, аргументує необхідність створення 5 нових представництв Карітасу на території єпархії. Це стало спільним рішенням місцевої адміністрації Української Греко-Католицької Церкви і представників Карітасу.

Нагадаємо, що на даний момент в Україні існує близько 20 регіональних організацій Карітасу України. Вони присутні у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Волинській, Київській, Донецькій і Одеській областях. До проектів залучено близько 500 працівників і стільки ж волонтерів, допомога надається декільком тисяч людей щороку.

Перші організації Карітасу почали виникати в Україні ще в 1992 році після здобуття незалежності. Це було ініціативою відроджених місцевих греко-католицьких громад. В основному такі організації займалися розподілом гуманітарної допомоги. Проте суспільні потреби зумовили розширення напрямків соціальної роботи Карітасу в Україні, що призвело до створення всеукраїнського координаційного центру і декількох національних програм по опіці людьми, що опинились у кризових умовах життя ? охорона здоровя, допомога дітям, молоді і сім’ям, соціальні проблеми міграції і допомога у кризових ситуаціях.

Сергій Триф’як пояснює, що без стаціонарних офісів важко вчасно надавати необхідну допомогу потребуючим людям. Керуючись цим, було розпочато роботу по заснуванню Карітасів по районах довкола Коломиї. На даний час функціонує 3 Карітаси під протекторатом Коломиї ? вони розміщуються у Чернівцях, Надвірній та Верховині.

На черзі створення ще 5-ти парафіяльних Карітасів у Снятині, Городенці, Косові, Яремчі та Тлумачі. Всі вони будуть рівноцінними між собою і вчитимуться працювати автономно. Карітас у Коломиї буде опікуватися новоствореними організаціями та допомагатиме впроваджувати власний досвід на місцях, аби мати змогу ефективно допомагати людям та бути до них ще ближчими.

На сьогодні Карітас в Коломиї реалізовує проекти опіки для одиноких важкохворих людей похилого віку, для дітей трудових мігрантів, утримує осередок для дітей з кризових сімей, клуб літніх людей, благодійну їдальню і соціальну пральню, пункт видачі гуманітарної допомоги, створив анімаційну ферму для реабілітації дітей і молоді, також організовує благодійні акції і літні табори.

Categories: Новини

Залишити відповідь