Image

Карітас України взяв на себе витрати по лікуванню майже 40 онкохворих дітей

0 Comments

25.01.13, Україна
З жовтня 2011 року Карітас України реалізує проект надання медичної допомоги дітям, які мають онкологічні захворювання. Донором проекту виступає Українська католицька церква в Австралії. Бюджет проекту станом на 21.01.2013 становив понад 1,545 млн. грн., допомога надається близько 35 дітям.

За даними ВООЗ, Національного Інституту раку за останні 100 років по рівню захворюваності і смертності в світі онкопатологія перемістилася з десятого місця на друге, поступаючись лише хворобам серцево-судинної системи.

Смертність від раку до 2030 року зросте на 45%, в порівнянні з рівнем 2007 року. По темпах поширення раку Україна знаходиться на другому місці в Європі.

Щороку більше 160 тис. дорослих осіб і більше 1 тис. дітей дізнаються, що вони онкохворі. 70% хворих на рак дітей мають усі шанси одужати, але третина з них помирають протягом першого року життя, – констатують фахівці.

“Хвороба спіткала мого племінника і нашу родину в січні цього року. У Михайлика збільшився лімфавузол. Лікарі не могли знайти причину таких змін в організмі, робили комп’ютерну томографію та пункцію вузла. Після чого діагноз був жахливий ? лімфома Беркітта з ураженням кісткового мозку, Михайлові визначили 2-гу терапевтичну групу.

Це стало великим випробуванням для нашої сім?ї ? така непередбачувана біда, непосильні фінансові витрати, великий стрес і психологічне напруження.

Після останнього курсу хімії Михайло отримав грибок на легенях, тому вживає антибіотики зараз, а відтак дуже ослаблений, знесилений. Дитині з одного боку важко зрозуміти, чому це спіткало саме його і чому він не може насолоджуватись життям, як решта його однолітків, чому стільки часу проводить серед лікарів. А з іншого боку ми дивуємось його витривалості, терпінню, смиренності.

Зараз у нас є ремісія, перебуваємо на лікуванні в Івано-Франківську. На даний момент ми забезпечені ліками від держави, але надалі маємо брати таблетовану хімію за свої гроші, яких в нас вже немає.

Михайлик почуває себе чудово, хоча й ослаблений. Він передавав особисто від себе величезну подяку і захоплення людьми, які йому допомогли долати хворобу! Шкода, звісно, що в такому ранньому віці наш племінник вже усвідомлює складні життєві труднощі і несправедливість хвороби…

Але Бог добрий, ? Він точно допоможе! Через таких людей, які працюють в Карітасі і які підтримують фінансово роботу благодійних організацій.  Дякуємо Вам щиро”.
Оля Клапчук, тітка 9-річного Михайла (Коломия)

«Оскільки фінансування з державного бюджету становить у кращому разі 10% від необхідного, то всі затрати за лікування дитини лягають на плечі батьків. Зрозуміло, що не кожна сім’я має такі суми грошей і тому, якби не благодійники, ? ми б масово втрачали наших діточок.

Дякуємо щиро за щедрість і солідарність з українськими потребуючими сім’ями благодійникам з Австралії», ? каже Анатолій Козак, генеральний секретар Карітасу України.

Categories: Новини

Залишити відповідь