Літні табори для потребуючих дітей

На Івано-Франківщині завершився табір для дітей кризових категорій
27.06.2011
Завдяки допомозі Карітасу єпархії Трір з Німеччини група українських дітей із кризових верств населення отримали можливість

оздоровитися і відпочити в горах. З 15 по 21 червня неповносправна молодь, діти-сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, діти
з кризових та малозабезпечених родин і діти трудових мігрантів
перебували на літньому таборі на базі реколекційного центру в с.
Заріччя, Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Літо ─ найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей, відпочинку.
«Літній правовий табір під назвою «Дитячий дороговказ у житті» для 40 потребуючих дітей мав на меті через участь у різноманітній пізнавальній, естетичній, оздоровчій діяльності сформувати відповідну активну позицію щодо реалізації себе та своїх прав у житті для кризових дітей і неповносправної молоді», ─ розповідає Людмила Максимюк, координатор центру соціальної реабілітації і адаптації людей з особливими потребами.

Створенню у молоді хорошого емоційного настрою, привнесенню почуття краси і порядку в повсякденне життя сприяло самостійне оформлення і організація оздоровчого табору, а саме ─ складання правил життя табору, виготовлення стінгазети та емблем «Веселі бджілки», складання девізу та  табірної пісні.

За час перебування у таборі діти і молодь під супроводом вихователів та студентів-практикантів, ходили в гірські походи,  купатись на річку, брали активну участь у спортивних змаганнях під назвою «У здоровому тілі – здоровий дух», долучались до різноманітних конкурсів, творчих майстер-класів, розважальних вечірніх програм.

Також в рамках табору «Дитячий дороговказ у житті» відбувались тренінги по соціальній адаптації для неповносправної молоді ─ «Надання першої медичної допомоги», «Прибирання приміщення», «Складання та розкладання туристичного намету»  та інші. Приємною несподіванкою для всіх став завершальний гала-концерт «Таланти молоді Карітасу», під час якого молодь і діти з особливими потребами разом з працівниками проекту представили вісім різножанрових номерів. Майстерність та артистизм всіх виступаючих справили величезне враження на присутніх.

«Табір був просто чудовим! Скільки активностей, емоцій, розваг і кольорових вражень! І що було дуже цікаво і важливо для нас ─ ми стоваришувались і провели спільно час із неповносправною молоддю, яка відвідує також Карітас. Виявилось, що вони дуже веселі, креативні і добрі », ─ поділилась враженнями від табору у Карпатах учасниця Іринка.

Відеосюжет Ви можете переглянути тут: http://www.youtube.com/watch?v=HyIsWhZ9Q5U&feature=player_embedded