Активний відпочинок для неповносправної молоді

Неповносправна молодь з Дрогобича та Нагуєвич провела спільний відпочинок на природі
23.05.2011
Для молоді із вадами розумового розвитку вже звичним стало проведення різноманітних зустрічей, подорожей та екскурсій, що їх

організовують працівники Карітасу. 13 травня Центр соціальної реабілітації та адаптації для людей із особливим потребами «Дивовижні долоні» в м. Дрогобич разом із працівниками Центру та вихователями і
випускниками Нагуєвицької школи-інтернату для дітей з вадами розумового
розвитку вдало спланували і втілили зустріч з активним відпочинком і
пікніком на природі.

Багато радості і задоволення принесли рекреаційні розваги, виступи з концертними номерами, приготування ковбаски на вогнищі. Розмови та ігри, сміх і співи лунали на весь ліс, а радість і спільність залишились надовго в серцях молоді з особливими потребами.

Під час прощання наш друг Мирон промовив: “Ми дійсно стали рідними і будемо жити спільним життям. Це чудово – бути справжніми друзями, ділитись думками, часом і почуттями!».

Центр «Дивовижні долоні» розпочав свою діяльність у 2008 році завдяки фінансовій підтримці Карітасу Франції. 17 молодих людей з вадами розумового розвитку беруть участь у щоденній діяльності осередку. Одним із завдань проекту є соціальна реабілітація та адаптація людей з особливими потребами у суспільство та співпраця з іншими організаціями які працюють з даною проблемою.

Перебування неповносправної молоді на природі, спілкування з друзями, творчі гуртки і тематичні навчання, проведення спільних акцій і є найкращий спосіб для соціалізації, також відпочинку. Після спільних заходів із друзями з іншого центру молодь з особливими потребами почуває с

ебе піднесено, потрібною та щасливою, громадськість починає все більше розуміти та сприймати особу неповносправну в суспільстві.

Мусимо нині не лише здійснювати комплексну і постійну роботу для неповносправних осіб, а й змінювати суспільну думку щодо сприйняття людей із особливими потребами. Адже серед широкого загалу недостатньо інформації про види неповносправності, причини її виникнення, можливості і побут людей з особливими потребами. І саме тому наявні невиправдані стереотипи і упередження щодо таких осіб. Відтак люди з особливими потребами живуть ізольованим життям, часто ув’язнені в чотири стіни наче інваліди.

В наших руках змінити цю прикру ситуацію, долучившись до роботи центрів для неповносправних осіб або просто усвідомивши суть і важливість даної проблеми!