Image

Івано-Франківський Карітас допоміг відновити після пожежі дім малозабезпеченої сім’ї

0 Comments

10.03.2014, Івано-Франківськ
Кажуть, що біда найчастіше приходить тоді, коли найменше цього чекаєш. 30 грудня 2012 року біда прийшла до сім’’ї Віри Курудз з села Витвиця, Долинського району на Івано-Франківщині. Раптово згоріла ціла хата, а з нею й усі речі, одяг та меблі. Пожежа розпочалася із короткого замикання у господарській будівлі, а потім полум’я перекинулося на покрівлю житлового будинку і за 10 хвилин від хати вже практично нічого не залишилося. Внаслідок цього посеред зими родина Курудз опинилася на вулиці у буквальному розумінні цього вислову.

Родина з дітьми замешкали у батьків. Самотужки намагались відновити згорений дім, шукали людей, які готові зрозуміти людське горе і простягнути руку допомоги у скрутну хвилину. Довідавшись від місцевого пароха Української Греко-Католицької Церкви про горе родини Курудз, Карітас Івано-Франківськ УГКЦ почав шукати благодійників, які б змогли допомогти у біді. Працівники Карітасу під час відвідин потерпілих проаналізували  нагальні потреби родини та спільно визначили, що першочерговим є облаштування двох кімнат та кухні, щоб створити елементарні умови  проживання.

У травні 2013 року місцевий Карітас за  фінансової підтримки  фундації «Люди в потребі»   (директор – п. Вінфред Гьорген) розпочав реалізацію програми соціальної допомоги для родини Курудз Віри. Зокрема, за кошти проекту було придбано будівельні матеріали для проведення капітального ремонту 2 кімнат, кухні та придбання ванни для санвузла. Загальна сума допомоги становила   15027, 62 грн.

«Щиро хочу подякувати працівникам Карітасу, які підтримали мене у важкий для моєї сім’ї час, надавши мені допомогу продуктами харчування, засобами особистої гігієни, постільною білизною, теплим одягом і взуттям. І найважливіше – допомогли відновити дім! В народі кажуть, що чужої біди не буває. І в цій моії біді я дійсно відчула, що поряд є люди, які це розуміють і готові прийти на допомогу», – розповідає п. Віра.

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ засновано в далекому 1992 році діяльністю благодійної їдальні та пункту розподілу гуманітарної допомоги.
Сьогодні Івано-Франківський Карітас реалізовує такі проекти:
•    Благодійна їдальня
•    Домашня опіка для одиноких важкохворих людей похилого віку
•    Навчання догляду та опіка за хворими людьми для родичів, опікунів, доглядальників
•    Допомога для багатодітних родин, дітей та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах
•    Опіка для розумово неповносправною молоддю
•    Робота з дітьми трудових мігрантів
•    Запобігання торгівлі людьми та допомога жертвам торгівлі людьми
•    Допомога при надзвичайних ситуаціях
•    Надання гуманітарної допомоги
•    Низка благодійних акцій та інше

Від імені сім’ї Віри Курудз та  Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ висловлюємо щиру подяку фундації «Люди в потребі» та фундації «Ректор–шо» м. Трір (Німеччина) за надану фінансову підтримку.  

«Коли людина несподівано втрачає все своє майно буквально за 10 хвилин – це насправді страшно. Я вдячна всім тим,  хто має добре серце, щиру душу, розуміння і співчуття до чужої біди. Нехай Господь винагородить Вас і Ваших близьких за щиру допомогу!», – говорить зі сльозами на очах п.Віра.

Categories: Новини

Залишити відповідь