Image

Карітас Волинь підтримав проведення виставки-конкурсу різдвяної атрибутики

0 Comments

06.01.14, Волинь
В часі новорічних свят в історичному музеї м. Нововолинська відбулася виставка-конкурс  різдвяної атрибутики «Святвечір» учнів школи мистецтв художнього відділу. В заході прийняли участь 85 дітей віком від 9 до 15 років.

Карітас Волинь виступив основним спонсором мистецького свята. Від часу свого заснування організація спрямовує свою роботу на допомогу та підтримку творчих дітей  міста, тому і цей захід відбувся під їх егідою.

Цьогорічна виставка-конкурс зібрала в історичному музеї дітей, батьків, викладачів, представників державних служб, ЗМІ та спонсорів. З наступаючими різдвяними святами присутніх привітав о. Володимир Кметь, директор  Карітасу Волинь.

Він побажав всім Божого благословення, розвивати свої таланти, нових ідей та творчих злетів. Вручив викладачам школи мистецтв Алі Навроцькій, Олені Киці та Лідії Стрижачук подячні грамоти за організацію виставки-конкурсу «Святвечір».

Напередодні відкриття виставки-конкурсу відбулося оцінювання робіт домінантів працівниками фонду. Кращі  роботи відзначили серед таких номінацій, як лялька-мотанка, вертепи (різдвяні шопки) та творчі композиції в стилі декоративно-прикладного мистецтва.

Координатор дитячих проектів Вікторія Скриннікова розповіла про співпрацю фонду і мистецького закладу, що триває вже 4 роки. Це були конкурси малюнку «Світ очима дітей», краще зображення різдвяних свят, конкурс, ініційований польською фундацією для дітей-сиріт, в яких активно приймали участь близько 100 дітей.

Ще однією яскравою подією для творчих дітей була участь в майстер-класах по виготовленню декоративних виробів з матеріалів, які закуповував місцевий Карітас. Подарунком для дітей у різних подіях ставали подарунки та можливість долучатись до розважальних і культурних заходів Карітасу Волинь.

Окремою особливо пам’ятною справою для волинського Карітасу стало  нагородження 3-ох кращих учнів середньої загальноосвітньої школи з малозабезпечених сімей подарунковим сертифікатом на перебування в літньому християнському таборі на озері Світязь. Крім того, фонд надавав матеріальну допомогу в вигляді тканин, ниток та інших матеріалів для рукоділля, які діти потім використовували в своїх мистецьких роботах.

На закінчення виставки-конкурсу  різдвяної атрибутики «Святвечір» відбулося нагородження переможців в трьох номінаціях. Кращі роботи були виконані як індивідуально, так і по групам. Всього призові місця отримали 50 дітей, а гран-прі  відзначили 15-річну Мирославу Патрощук за цікаве та оригінальне бачення різдвяної шопки. Інші діти отримали в подарунок м’які іграшки, книги, мистецьке приладдя, подяки за участь у конкурсі та солодощі.

Вікторія Скриннікова розповідає: «Наостанок хочеться висловити подяку викладачам за небайдужість та відданість справі. Саме завдяки їхній ініціативі відбуваються такі цікаві творчі імпрези в нашому місті. Коли є поміж нас люди з багатим на добро серцем, коли добро те засівається в дитячі душі і лягає величною красою на папір, – не помре прекрасне на землі!».

 

 

Categories: Новини

Залишити відповідь