Image

Реабілітаційному центру для дітей з особливими потребами поблизу Коломиї потрібна наша допомога

0 Comments

07.11.12, Івано-Франківщина
У нашій державі склалася гостра ситуація щодо праці з дітьми, що мають особливі потреби. Згідно статистики 645 таких дітей проживають на території Коломийського району. Коломийська райдержадміністрація усвідомлює серйозність даної проблеми, тому заснувала Соціально-реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами в Отинії.

Як правило, неповносправні діти проживають в інтернатах або виховуються батьками, для яких це вагомий тягар і життєвий виклик. Батьки дітей з особливими потребами зазвичай не працюють і весь свій час посвячують дітям. Враховуючи всі труднощі роботи з такими дітьми, у домашніх умовах дуже важко створити можливості для якісної реабілітації.

Понад місяць діє Соціально-реабілітаційний центр поблизу Коломиї. Він розташований на базі приміщення Отинійської лікарні і займає площу 350 м2. Скрізь ще пахне фарбою та новизною, однак вже очевидні комфортні умови для перебування та реабілітації дітей.

У закладі працює 15 спеціалістів, які надають кваліфіковану допомогу дітям з особливими потребами. Поки що у центрі проходить реабілітацію лише восьмеро дітей, але згодом це число подвоїться. Курс реабілітації триватиме півроку. За цей час працівники закладу розраховують на значний поступ вперед у психічному та розумовому розвитку дітей з особливими потребами.

Наталя Дудар, директор Соціально-реабілітаційного центру з особливими потребами в Отинії, розповідає, що вже облаштовано чимало спеціалізованих кімнат: сенсорну, ігрову, спальню. Сухий душ, басейн з кульками, масажер-космонавт, корисний для вестибулярного апарату, спеціальні доріжки для формування правильної ходи та багато іншого обладнання. Його виготовлено у Хмельницькому і доставлено в Отинію без передоплати. Подібне обладнання вже було закуплено для аналогічного реабілітаційного центру у Коломиї.

Перед новоствореним центром на даному етапі стоїть гостра проблема відсутності частини професійного обладнання для реабілітації, яке є дороговартісним, але вкрай потрібним для отримання максимально позитивного результату в реабілітації дітей.

“На прохання Коломийської райдержадміністрації Карітас вирішив зібрати кошти та закупити необхідне обладнання, – розповідає о. диякон Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. – Щоби повністю забезпечити потребу в необхідному інвентарі Соціально-реабілітаційного центру, потрібні кошти у сумі близько 80 тисяч гривень.

Саме тут важлива роль належить громадськості – як дрібним донорам, так і корпоративним чи заможним добродіям, ? тому що лише спільними зусиллями можна досягти поставленої мети!”

З благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколи Сімкайла та за сприяння голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича Карітас розпочинає акцію «Право на завтра», покликану допомогти зібрати необхідні кошти для закупівлі реабілітаційного обладнання. Благодійний фонд закликає всіх людей доброї волі приєднатися до акції та внести свою частку у створення належних умов для реабілітації дітей з особливими потребами.

Кошти збиратимуться у скриньках Карітасу по всіх парафіях Коломийсько-Чернівецької єпархії, також можна перерахувати кошти гроші на банківський рахунок з дописом «Акція «Право на завтра»: «Приватбанк» м. Івано-Франківськ, р/р: 26007488915001, МФО: 336677, код: 26054921.

Categories: Новини

Залишити відповідь