Image

Карітас в Івано-Франківську закликає підтримати сталість опіки неповносправною молоддю

0 Comments

24.10.12,Івано-Франківськ
Івано-Франківський Карітас отримав перші благодійні пожертви в розмірі 1 715,00 гривень для забезпечення сталості роботи Центру дозвілля та соціальної адаптації молоді з вадами розумового розвитку та впровадження концепції приятелів в рамках програми «Допоможи іншому – стань приятелем».

14 жовтня, в свято Покрови, підопічні Карітасу влаштували виставку-ярмарку для парафіян храму Покрови Пресвятої Діви Марії (мікрорайон Княгинин), що в Івано-Франківську. Разом з батьками, волонтерами та працівниками вони демонстрували витвори своєї ручної праці – рамки для фото, кухонні дошки, вишиванки та картини, виконані технікою набивання, намиста та інші прикраси.

Кожен, хто був в храмі цього дня, долучився до доброї справи. «Благодійна пожертва – вагомий внесок в процес інтеграції неповносправної людини у суспільство. Кожна гривня – Ваше визнання творчості та таланту наших підопічних, які вклали у свій виріб частинку серця. Підтримуючи молодь, кожна пересічна людина давала надію на щасливе майбутнє і батькам молоді. Вони щодня зустрічаються з байдужістю оточуючих до їхніх проблем і проблем їхніх дітей», – каже Наталя Козакевич, виконавчий директор місцевого Карітасу.

Дитина, що робить перший крок, завжди перебуває під опікою мами чи батька, відчуває його теплу долоню та підтримку. Потім, відчувши впевненість у ногах, самостійно вже пізнає світ, відкриває для себе чимало речей. Так і в Карітасі: кожна соціальна програма має підтримку донорів, в більшості з-за кордону, іноді і українських. На думку працівників Карітасу, вже настав час, коли потрібно подбати про своїх підопічних самостійно, – актуальні для України соціальні проблеми повинні вирішувати держава, підприємці, самі громадяни.

Не виняток програма «Допоможи іншому – стань приятелем». Протягом серпня 2011 – листопада 2012 року робота з неповносправною молоддю фінансувалась за підтримки МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону». На даний момент фінансування проекту завершується, але сама проблема, необхідність виділення їй належної уваги – не вичерпана.

Соціальна інтеграція молоді з вадами розумового розвитку має бути постійною, відтак постає потреба щонайменше в проведенні різноманітних акцій, під час яких Карітас може продемонструвати свою роботу і небайдужі люди можуть виявити свою солідарність з молодими інвалідами.

«Я робила це намисто! – Каже Христина Майданюк, підопічна Івано-Франківського Карітасу, жінці, коли та приглядалася до виробу під час ярмарки. – А волонтер Іринка мені допомагала». Живий контакт між людиною, що дає і людиною, що отримує – свідчення розуміння підтримки, допомоги. Це і є завданням роботи Карітасу – виховати солідарність поміж людьми, об’єднати суспільство з метою розвитку!

Categories: Новини

Залишити відповідь