Image

Тернопільський Карітас влаштував святковий обід для людей похилого віку

0 Comments

10.10.12, Тернопіль
1 жовтня – Міжнародний день захисту людей похилого віку. В цей час чимало організацій, публічних людей і державних установ згадують про тих, хто одинокий, старшого віку і хворіє. Звучать гарні слова, даруються презенти, оприлюднюються обіцянки. Підопічні і адміністрація ж Карітасу кажуть, що 1 жовтня ? це ще одна нагода подякувати і радіти діяльності проекту «Домашня Опіка».

Цей день ? свято домашньої опіки ? по-особливому відзначили у тернопільському Карітасі. На свято були запрошені декілька десятків підопічних проекту «Програма допомоги вдома (Домашня опіка) для людей похилого віку в Україні». Працівники проекту та усі запрошені разом з директором місцевого Карітасу о. Андрієм Марчуком відбули спільну молитву, а також почули привітальне слово з нагоди свята.

Після цього відбувся святковий обід. Панувала тепла родинна атмосфера, підопічні мали змогу вдосталь поспілкуватися і обмінятися новинами, враженнями, спогадами. А наприкінці святкової трапези усім підопічним було подаровано продуктові набори.

Це стало подарунком місцевих спонсорів ? у знак поваги, опіки і пошани до старшого покоління. Ці жертводавці при потребі і можливості з радістю відгукується на благодійні ініціативи тернопільського Карітасу і цього разу проявили добре серце і наміри.

«Всі не змогли прийти на зустріч у Карітас. Є багато людей, які прикуті до ліжок, і є важкохворими. Власне, наш соціальний працівник приходить до них і тільки через свою присутність може надавати допомогу їм вдома», ? пояснює о. Андрій.

Місцеве телебачення зацікавилось життям підопічних «Домашньої опіки» і висвітило цю подію. Репортажі можна переглянути тут ? TV-4 і ТТБ.

Categories: Новини

Залишити відповідь