Image

Карітас у Коломиї активізував ініціативу по виготовленню яблучного соку

0 Comments

08.10.12, Коломия
«Осінь – багата пора. Сади вгинаються від багатого урожаю яблук. В цей час активізується і проект Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії «Благодійна соковитискачка», який діє у селі Ковалівка. Третій рік поспіль ми забезпечуємо якісним корисним соком благодійну їдальню, яка щодня пригощає гарячими обідами десятки потребуючих людей», ? інформує о. Сергій Триф?як, директор місцевого Карітасу.

Завдяки багатолітній партнерській співпраці з Карітасом-Оломоуц (Чехія) та за сприяння о. Ростислава Стройвуса коломийський Карітас отримав нещодавно усе необхідне обладнання для виготовлення соку. Це промисловий прес потужністю 400 л/год та спеціальний резервуар для стерилізації соку. Зі свого боку місцевий Карітас також доклав чимало зусиль задля здійснення цієї ініціативи і виділив значну суму коштів для проведення капітального ремонту приміщення, в якому знаходиться і працює соковитискачка.

За словами координаторів проекту, щоденно у людей приймаються яблука за ціною 1 грн/кг. Для селян це шанс отримати додатковий заробіток, а для Карітасу ? забезпечити роботу їдальні і також залучити людей до благодійності. Цього року, крім яблучного соку, в Карітасі сподіваються також виготовляти натуральний морквяно-яблучний і яблучно-гарбузовий соки.

Адміністрація Карітасу стверджує, що цим проектом вони створили екологічно чистий продукт, якого так мало на українському ринку. Для соку використовуються яблука лише найкращих сортів. Працівники місцевого Карітасу висловлюють сподівання на те, що «Благодійна соковитискачка» зможе забезпечити потребу всіх людей, які хочуть пити якісний сік. Кожен охочий може отримати сік за пожертву на роботу соціальних проектів.

Нагадаємо, що Карітас у Коломиї здійснює опіку над дітьми трудових мігрантів і з соціально незахищених сімей, реалізовує проект домашньої опіки над одинокими людьми похилого віку, проводить навчання догляду за хворими людьми для родичів, опікунів, доглядальників. Також тут працює благодійна їдальня і соціальна пральня, надається гуманітарна допомога, проводяться інші благодійні акції та ініціативи.

Categories: Новини

Залишити відповідь