Image

Карітас Одеса провів на Закарпатті оздоровчий табір для дітей із кризових сімей

0 Comments

12.09.12, Закарпаття
Напередодні нового начального року одеський Карітас організував відпочинок на Закарпатті для 25-ти дітей та матерів найменших діток, котрі перебувають під опікою організації. Протягом тижня вони мали нагоду оздоровитись в закарпатському с. Шаян, розташованому поблизу м. Хуст.

«Метою нашої поїздки було дати можливість дітям відпочити та оздоровитись перед початком навчального року, ? говорить соціальна працівниця Карітасу Одеса Тетяна Ткач. – Чисте гірське повітря, шаянська мінеральна вода, смачна та поживна закарпатська кухня, розпорядок дня – все це дуже позитивно вплинуло на наших дітей. Їхні близькі відзначили, що після повернення діти набрали ваги, повеселішали, стали значно краще виглядати і мають цілий між вражень!».

Як каже інша працівниця місцевого Карітасу Світлана Тоніна, навіть для дорослих працівників Карітасу ця поїздка дала дуже багато: «Ми більше інтегрувалися з дітьми, що є нашими підопічними. Незвичне нове оточення відкрили по-особливому як дітей, так і опікунів. Під час цього оздоровчого табору ми детальніше дізналися про діток, про їх характер, потреби, переживання. Ми надавали тематичну інформацію табору дітям, та ще більше навчилися завдяки їх відкритості».

Для багатьох дітей це була перша в житті нагода виїхати за межі Одеси. Один підліток розповів навіть, що, звичайно, гори йому сподобались, але найбільше йому сподобалось їхати в поїзді, оскільки до цього він ніколи не подорожував залізницею.

Програма табору щодня була наповнена від ранку до вечора різноманітними активностями. За 7 днів відпочинку діти відвідали Національний природний парк «Синевир» та озеро Синевир, побували на водоспаді Шипіт, мали декілька ознайомчих прогулянок по лісу, відвілали страусину ферму та довідались, як вариться сир за швейцарською технологією на місцевій сироварні.

Також за час табору на Закарпатті працівники Карітасу Одеси провели спеціальний тренінг, завданням якого був розвиток комунікаційних компетенцій у дітей. «Багато з них мають проблеми у спілкуванні з оточенням, оскільки відчувають себе «іншими», ? каже психолог Олексій Тихолаз. – Нам вдалось домогти дітям розкритися і стоваришуватися один з одним. Тепер вони мають спільних нових друзів і величезну кількість вражень від поїздки в цілому». По поверненні до Одеси вони вже разом зустрічалися навіть на святкуванні Дня міста.

Відпочинок та оздоровлення дітей з одеського осередку Карітасу були організовані завдяки фінансовій допомозі Карітасу Відень, зо що їм особлива подяка.

Categories: Новини

Залишити відповідь