Image

Працівники Platinum Bank стали волонтерами київського Карітасу в роботі із кризовими дітьми

0 Comments

15.07.2012, Київ
Нещодавно в приміщенні соціального центру Карітасу Київ відбулося заняття з образного живопису, в якому взяли участь волонтери Platinum Bank та підопічні Карітасу. Такі волонтерські акції для Platinum Bank є вже традиційними. За сприяння керівництва працівники банку стають волонтерами діляться на групи, підтримуючи акції, благодійні ініціативи різних організацій, інтернатних закладів тощо.

«Наші співробітники завжди раді надати посильну, добровільну допомогу та взяти участь у різних благодійних акціях і проектах. Особливу увагу ми приділяємо дітям з малозабезпечених сімей, сиротам і дітям з обмеженими можливостями. До того ж, ми усвідомлюємо, що основа успіху кожної дитини – це знання та навички. І ми хочемо, щоб у кожної дитини з’явився шанс бути успішним і щасливим. Саме тому ми проводимо освітні проекти для дітей», коментують начальник управління з корпоративних комунікацій Platinum Bank Вікторія Михно.

На вибір працівників і дітей київського Карітасу було дано вибрати будь-яке заняття чи акцію. Спільно порадившись, вирішили організувати заняття із правопівкульного живопису, для чого волонтери закупили спеціальні пензлі, фарби і планшети для фіксування малюнків. На той час підопічні цього соціального центру намалювали вже багато малюнків разом з психологом Ольгою Ляшенко. Запропонована нею техніка базується на поєднанні двох відомих творчих методик: кольорової суб’єктивації та техніки правопівкульного малюнку, що сприяє розвитку гнучкості мислення, поєднує мистецтво й психологію.

«Така методика має за мету активізувати праву півкулю мозку й максимально відключити ліву, таким чином вивільняючи великого обсягу ресурс творчої енергії та отримуючи доступ до сфери несвідомого. Малювання починається з елементарної дії: аркуш паперу ґрунтують білою фарбою, потім по ній розносять абстрактні кольори. Виходить уже закінчений мальований продукт, який відображає настрій людини. І це настільки красиво, що зникають скутість і невпевненість. Натомість, якщо людину просять намалювати, приміром, автомобіль чи квітку, то часто вмикається опір і страх», ? каже Ольга Ляшенко.

Окрім матеріального внеску волонтерів Platinum Bank і заняття з образного живопису, особливо значимим було те, що дорослі малювали разом з кризовими дітьми. Завдяки цьому стало можливим ввести в заняття іще один важливий саме для підлітків чинник ? спілкування із дорослим, старшим другом. Адже позитивні об’єктні контакти є найважливішою запорукою корекції підліткової агресії.

У Карітасі кажуть, що такі творчі заняття дозволяють отримувати діагностичний матеріал і використовувати його для безпечної і ефективної корекції і терапії дітей, підлітків, молоді, які опинились в складних життєвих обставинах і мають психологічні труднощі.

Після малювання діти спонтанно влаштували незаплановане продовження заняття і влаштували для волонтерів Platinum Bank майстер-клас з плетіння бісером. Завершився ж день, проведений із новими друзями, частуваннням солодощами і чаєм, яке приготували юні підопічні київського Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь