Image

У Тернополі відбулось родинне свято для багатодітних, малозабезпечених і кризових сімей

0 Comments

11.06.12
Нещодавно працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» із Тернопільського благодійного фонду Карітас організували родинне свято для багатодітних, малозабезпечених, кризових сімей. Близько 17 родин, прийшовши зі своїми дітьми, могли взяти активну участь у святі.

Мета акції – надати можливість батькам і дітям відчути себе справжньою родинною командою, змагаючись у різноманітних конкурсах вболівати один за одного, проявити турботу один про одного.

За даними видання «Комсомольська правда» сьогодні в Україні близько 136 тисяч дітей виховуються в 60 тисячах неблагополучних сімей. Кожна десята дитина в Україні – безпритульна. Кожен другий безпритульний регулярно вживає алкоголь і наркотики. Багато бездомних дітей заробляють собі на життя крадіжками, розбоєм і проституцією. Дослідження ЮНІСЕФ свідчать, що 10% безпритульних дітей – неписьменні, а інші мають рівень знань, який не відповідає їхньому віку.

Працівники Карітасу долучалися до організації свята, розучували сценки з дітьми, підбирали ігри, конкурси. І вже доброю традицією стало те, що проведення дійства лягло на плечі самих користувачів проекту – потребуючої молоді і дітей. Таким чином вони розвивають в собі більшу самостійність та відповідальність, кажуть у місцевому Карітасі.

Оля Хілько, соціальний працівник, розповідає: «Усі діти наввипередки брали участь в іграх, а от щодо батьків, то ведучі спершу змушенні були проявляти неабияку креативність, аби залучити і їх до конкурсів. Але минуло небагато часу і вже годі було збагнути, де діти, а де їхні батьки. Атмосфера наповнилася веселим сміхом, галасом та переможними вигуками».

Завершилося свято солодким частуванням і показом гумористичної сценки. Підготували її самі підопічні Карітасу і це стало черговою несподіванкою для їхніх батьків. Вони й не здогадуються часто про неабиякий театральний талант своїх дітей, так само як і не вкладають у нього відповідної віри і ресурсів. Це і завданням роботи Карітасу – опіка і самореалізація дітей і молоді, що в близькому майбутньому стануть рушійною силою нашого держави.

Напрямок роботи соціального супроводу кризових дітей та молоді і їхніх сімей системно і цілеспрямовано функціонує більше 10 років, і є ключовим у роботі Карітасу України. В роботі, окрім забезпечення базових потреб кризових дітей (одяг, взуття, теплі обіди, можливість скористатись пральнею та душовою, медичний огляд), на передньому плані стоїть створення умов для духовного, креативного та психосоціального розвитку. Діти та молодь отримують інформаційну допомогу, психологічну і юридичну консультацію.

Проведення подібних акцій з ініціативи команди проекту «Мобільна робота з молоддю» стало доброю нагодою для потребуючих дітей і їхніх батьків в Тернополі спільно провести час, краще пізнати один одного, відчути гордість за свою сім‘ю.

Categories: Новини

Залишити відповідь